Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaországban százezres büntetést kaphat az, aki egy nõ útjába áll

888.hu

2018.01.27. 12:28

Franciaországban kezd formát ölteni az a törvény, amelynek célja, hogy megbüntessék azokat a személyeket, akik inzultálják a nõket. Ha valaki illetlen megjegyzést tesz egy nõ külsejére, akár 300 eurós bírság megfizetésére is kötelezhetõ lenne. A jogszabályt várhatóan a jövõ héten tárgyalja a francia parlament.
PÁRIZS, 12:28

Franciaországban kezd formát ölteni az a törvény, amelynek célja, hogy megbüntessék azokat a személyeket, akik inzultálják a nőket. Ha valaki illetlen megjegyzést tesz egy nő külsejére, akár 300 eurós bírság megfizetésére is kötelezhető lenne. A jogszabályt várhatóan a jövő héten tárgyalja a francia parlament.

Mint arról korábban beszámoltunk, Marléne Schiappa, a francia kormány nemi esélyegyenlőségért felelős minisztere egy olyan jogszabályt készít, amely büntetést helyez kilátásba "az udvarlás és a szexuális agresszió kategóriái közé eső", nem megfelelő viselkedés esetére – írja az Express.

A terv korábban azért is került a média érdeklődésének középpontjába, mert eredetileg a nők utáni füttyögést – a kevésbé píszí magyar szleng kőművesfüttyként ismeri – is szankcionálta volna. Ez végül nem került bele a törvénybe.

A jogszabály várhatóan át fog menni a francia törvényhozáson, mivel olyan befolyásos miniszterek is támogatják, mint Nicole Belloubet igazságügyi- és Gerard Collomb belügyminiszter.

A tervezet szerint pénzbüntetéssel lehet sújtani azokat, akik hangos és illetlen szavakat kiabálnak egy nő után az utcán vagy akár elállják az útját.

A helyszíni bírság az ilyen esetekben 90 euró (nagyjából 28 000 forint), 15 napon belül fizetve 195 euró (nagyjából 60 000 forint), és 15 napon túl fizetve pedig 350 euró (nagyjából 108 000 forint) lenne a tervezet szerint.

A jogszabály támogatottságát jelzi, hogy a párizsi hatóságok már be is jelentették az új szabályozást a tömegközlekedési eszközökön.

Erre alapos okuk volt. Mint egy nemrég nyilvánosságra került adatsorból kiderült, csak a párizsi metrókban évente több mint százezer nőt ér zaklatás. Érdekesség, hogy Marléne Schiappa a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy a tömegközlekedési eszközön azok, akik másokat fogdosnak, vagy a tömegben zaklatási szándékkal hozzásimulnak másokhoz, akár 15 000 eurónyi büntetésre is számíthatnak a jelenlegi jogszabályok alapján. A politikus hozzátette, hogy ezeket a személyeket a francia nyelvben szexuális zaklatók helyett, a jóval kevésbé megbélyegző "dörzsölődőknek" nevezik. A miniszter ezen is változtatni szeretne.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére