Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Furcsa beismerés Amerikából: puccsokat szerveznek külföldön

888.hu

2022.07.14. 16:40

Donald Trump korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója szerint az amerikai Capitolium elleni támadás nem minősül puccsnak, mert nem volt alaposan megtervezve.

 

Ismert: 2021. január 6-án az Amerikai Egyesült Államok törvényhozásának épülete előtt gyülekezett több tízezer tiltakozó, akik a választási csalások ellen emelték fel a hangjukat. Közülük jutott be több tíz/száz tüntető a Capitoliumba, akik meg akarták akadályozni a 2020-as elnökválasztás utolsó momentumait, köztük az elektori szavazatok hitelesítését. A képviselők és munkatársaik az irodákba menekültek, illetve az ülésteremben várták az evakuálásukat.

Nagyjából négyórás küzdelem után szorították ki a Capitolium épületéből a tüntetőket, így helyi idő szerint szerdán este folytatódott az elektori szavazatok hitelesítése.

Időközben Donald Trump elnök a Twitteren „kiváló hazafiaknak” nevezte a demonstrálókat. A korábbi elnökök viszont rátámadtak a még hivatalban levő elnökre. Bill Clinton szerint Trump „gyújtotta be” a példa nélküli megmozdulás tüzét. Barack Obama azt mondta, az erőszakot a jelenlegi elnök szította a választási eredménnyel kapcsolatos „alaptalan hazugságaival”.

 

John Bolton, Donald Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója, előtte pedig George W. Bush ENSZ-nagykövete kedden azt nyilatkozta, hogy asszisztált más országok puccskísérletének megtervezésében.

A január 6-i bizottsági meghallgatás után a CNN-nek nyilatkozva Bolton azt mondta, hogy nem helyes puccsnak nevezni a Capitol-támadást.

 

Donald Trump nem így csinálja a dolgokat. Az egyik félresikerült ötletéből a másik tervbe téved, ami szintén meghiúsul, és jön egy másik elképzelés...”

– nyilatkozta.

 

A CNN riportere, Jake Tapper erre így reagált: „Nem kell zseniálisnak lenni egy puccskísérlethez.”

Bolton azt mondta: „Nem értek egyet ezzel, mint olyan ember, aki segített államcsínyek tervezésében, nem itt, hanem más helyeken ez sok munkával jár, és Trump nem ezt tette. Egyik ötletből a másikba botladozott.”

 

 

Végső soron valóban engedte, hogy a lázadók betörjenek a Capitoliumba, de ezt nem azért tette, hogy megdöntse az alkotmányt, hanem azért, hogy több időt nyerjen és vissza tudja dobni az ügyet az államoknak, hogy megpróbálják újratárgyalni a kérdést.”

– tette hozzá.

Tapper visszakérdezett Bolton puccsokat érintő megjegyzésére, erre a volt tanácsadó azt mondta: „Nem fogok belemenni a részletekbe”.

Tapper erősködött: „Sikeres puccsok voltak?”

Bolton így válaszolt: „Nem, nem, nem. Venezueláról írtam a könyvben, és kiderült, hogy nem volt sikeres.”

 

Nem mintha nekünk olyan sok közünk lett volna hozzá, de láttam, mi kellett ahhoz, hogy az ellenzék megpróbáljon megbuktatni egy törvénytelenül megválasztott elnököt, és kudarcot vallottak. Nevetséges az az elképzelés, hogy Donald Trump fele annyira kompetens volt, mint a venezuelai ellenzék.”

– tette hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére