Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

George Clooney és Madonna házának környékét ellepték a migránsok

Tóth Dalma

2016.07.14. 18:28

Miután Svájc lezárta a határait több száz migráns ragadt a határ másik felén Olaszországban.
COMO, 18:28

Miután Svájc lezárta a határait több száz migráns ragadt a határ másik felén Olaszországban.

A Comói-tó régóta a gazdagok kedvenc pihenőhelye, például Madonnáé, George Clooney-é és Donatella Versace-é.

A város vasútállomása most egy rögtönzött menekülttáborrá alakult át, ahol még a patkányok is tanyát vertek a szemét miatt. Egyre inkább a figyelem középpontjába kerül a luxusüdülőhely, ahogy mind több sátrat állítanak fel a migránsoknak, akik Milánóból jönnek és Észak-Európa felé tartanak, a lezárt határok miatt, azonban nem tudnak tovább haladni. Sokan embercsempészekhez fordulnak, hogy átjuthassanak a határon az Alpokon keresztül. Akinek sikerül embercsempészt fogadnia az a második világháborúban a zsidók által használt, a föld alatt húzódó menekülő útvonalakon keresztül hagyja el Olaszországot.

Két nappal ezelőtt érkeztünk Comoba. Azért vagyunk itt, mert Svájcon keresztül Angliába akarunk menni. A határokat lezárták, nem tudunk vonattal tovább menni ezért más utat kell találnunk"

– mondta a 16 éves Samir, aki a barátaival a 18 éves Belaval, a 15 éves Mandoval és egy nővel, Aziz Abdullahhal tartózkodik a vonatállomáson.

Alpha 18 éves, Guineából jött és azt mondja nagyon csalódott a lezárt határok miatt:

Németországba akarok menni, ahol menekültstátuszért folyamodok majd. Azért akarok Németországba menni, mert az a legjobb hely a menekültek számára. Tegnap előtt érkeztem Comoba de a svájciak lezárták a határokat".

A svájci hatóságok korábban kéthetente 100 migránst engedtek be az országba, azonban most teljesen lezárták a határt. Egyesek még kitartanak és folytatni akarják az útjukat észak felé, mások azonban Olaszországban folyamodnak menekültstátuszért, hogy dolgozhassanak, mert kifogytak a pénzből és nem tudnak tovább menni.

Hét évig éltem Londonban, de végül elutasították a menekültkérelmemet. Azt mondták, hogy vissza kell mennem Afganisztánba. Ehelyett Olaszországba jöttem és itt folyamodtam menekültkérelemért. Elfogadták a kérelmemet és most a papírjaimra várok."

Mondta Hamid, akit Szicíliába csempészték Londonból egy teherautó hátuljában. Amikor megérkezett úgy tett, mintha most érkezett volna hajóval Afrikából és menekültstátuszért folyamodott, amelyet végül megkapott.

Jelenleg nagyon sok menekült él Comoban elhagyatott házakban, parkokban, állomásokon vagy a templomok által felajánlott házakban.

Ausztria épp kerítést épít az olasz határon.

(Dailymail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére