Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Giorgia Meloni: az EU-nak védenie kell a külső határait

888.hu

2022.12.03. 18:20

Az Európai Uniónak (EU) védenie kell külső határait, csak a valódi menekülteket kell befogadnia – hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz kormányfő az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakció Varsói Csúcs (Warsaw Summit) című konferenciáján szombaton lejátszott videoüzenetében.

 

Meloni a kétnapos konferenciát záró, Álmaink Európája című panelbeszélgetésben szerepelt felszólalóként, és online jelentkezett be oda Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke is, valamint beszédet mondott Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Meg kell találni a közös megoldást az EU-ba történő bevándorlásra – hangsúlyozta Meloni. Az uniónak védenie kell külső határait, „nem kényszerítheti lakosait az illegális bevándorlók tömegeinek befogadására” – tette hozzá. Kijelentette: „szolidaritásunkat csak azoknak kell megadnunk, akik valóban fenyegetés és üldöztetés elől menekülnek”.

A demográfiai problémákkal kapcsolatban Meloni kiemelte a család védelmének fontosságát.

Az ukrajnai háborúról beszélve az EU- és a NATO-tagállamok „közös érdekének és kötelességének” nevezte Ukrajna további katonai és pénzügyi támogatását az e szervezetekben vállalt kötelességek teljesítéseként.

A háború gazdasági következményeit említve a szállítási láncok lerövidítését, a vállalkozások „túlzott szabályozásának és megadóztatásának” lazítását szorgalmazta.

Arra szólította fel a konferencia résztvevőit, hogy védjék meg a közösen vallott értékeket.

 

Ne féljetek a józan ész hangján beszélni, védeni országaink szabadságát és jólétét.”

– hangoztatta. Meggyőződését fejezte ki, hogy „Európa jövője konzervatív lesz”.

 

Abascal úgy látta: a mai EU „radikálisan eltér attól, amelyet alapító atyái elképzeltek”, mára „eltorzították a partnerség szellemét, elárulták a szubszidiaritás és a szabadság alapelveit”. Hozzátette. „a brüsszeli elit bürokratikus képződménnyé alakította át” az EU-t, amelynek „legfőbb eszköze most a nyomásgyakorlás és a zaklatás”.

A VOX elnöke bírálta az EU migrációs politikáját, mert szerinte tönkreteszi a városok biztonságát, a nemzetek jólétét. Kifogásolta „a kormányok szuverén döntéseit érő támadásokat” az EU részéről, és Brüsszel „családellenes politikáját” is.

 

Morawiecki a közel félórás beszédében kiemelte: az európaiak sorsát a következő évtizedekben az fogja meghatározni, „hogy a szabadság és a szolidaritás elvén összetartó, republikánus közösségként” felfogott Európát akarnak-e, vagy „központosított, bürokratikus intézményrendszerként” értelmezik az EU-t.

Meghatározó lesz az is, hogy Európa „nagy, fontos globális, transzatlanti szereplő” akar-e lenni, vagy ellenkezőleg, „e világ nagyjainak”, különösen „a nagy, veszélyes (...) barbár szomszédjának, Oroszországnak” kiszolgáltatott térséggé válik – magyarázta.

Morawiecki szerint Európa erejét „az egymással együttműködő erős, szuverén államok adják”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére