Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Giorgia Meloni Lengyelországot és Magyarországot védelmezte a baloldallal szemben

888.hu

2022.09.07. 08:40

Bocsánatkérést követelt Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkárától, Enrico Lettától az olasz közszolgálati televízióban kedd este, miután Letta másodosztályú európai államnak nevezte Lengyelországot és Magyarországot.

 

Giorgia Meloni „nagyon súlyosnak” nevezte Enrico Letta kijelentéseit.

A PD-főtitkár vasárnap az észak-olasz Cernobbióban rendezett gazdasági fórumon azt mondta, hogy a baloldallal Olaszország az európai első osztályban marad Franciaország és Németország mellett, miközben a jobboldal esetleges választási győzelme a Serie B-be (ez a labdarúgó másodosztály neve) vezeti az országot, olyanok mellé, mint Lengyelország és Magyarország.

Enrico Letta ugyanezt ismételte meg kedden is a PD Rómában tartott kampányeseményén.

 

Nem engedhetjük, hogy országunk Magyarország és Lengyelország útját kövesse, nem engedjük meg.”

– jelentette ki Letta.

 

Hozzátette, hogy nagy tiszteletet és barátságot érez a magyar és a lengyel nép iránt, de „nemet mondunk Matteo Salvinire, aki az Orbán-kormány családpolitikáját állítja példaként”.

 

Giorgia Meloni úgy vélte, Letta bebizonyította, hogy kiváltságos klubként képzeli el Európát.

 

A Lengyelországgal szembeni támadás esetében Enrico Letta nem veszi figyelembe, hogy Oroszországgal szemben komoly kötelezettséget vállalt országról van szó, és Letta kijelentései azt üzenik, hogy őt Lengyelország egyáltalán nem érdekli.”

– hangoztatta Giorgia Meloni.

Hozzátette: Enrico Lettának bocsánatot kell kérnie.

 

Megjegyezte, hogy az olasz baloldal programja nem szól másról, mint a Giorgia Melonival és a jobboldallal szembeni támadásról: „ha abbahagyom a politizálást, egyáltalán nem lesz programjuk” – jelentette ki.

Az Olasz Testvérek elnöke a RAI1 közszolgálati televízió népszerű Porta a Porta című politikai műsorában szerepelt, melynek részleteit már a sugárzás előtt közölték. A szeptember 25-i parlamenti választások előtti politikus interjúkat Giorgia Melonival indították, mivel a jelenlegi felmérésekben az FdI áll az első helyen, megközelítve a huszonöt százalékot.

Giorgia Meloni azt mondta: ha a szavazók olyan mértékben támogatják az FdI-t, ahogyan azt az előrejelzések mutatják, „én fogom vezetni az országot”.

A jobboldali párt vezetője számos kampánytémát érintett, mindenekelőtt az energiaválság és az infláció teremtette nehézségekről szólt családok és vállalakozások számára.

 

Első kormánypontnak a rezsiszámlák számítanak.”

– fogalmazott Meloni.

Kifejtette, hogy esetleges kormánya azonnali költségvetési intézkedésekkel tervez, amelyek egészen tavaszig segítséget tudnak nyújtani. Kitért a migráció kérdésére, hangoztatva, hogy számos támadás érte, miután hajóblokádot sürgetett az észak-afrikai és az olaszországi partok között.

 

Ha nem tetszik, nem kell hajóblokádnak nevezni, nevezzétek, ahogy akarjátok, de Európa indítson missziót, egyeztessen Líbiával meggyőző érvekkel, és álljanak le az indulások, valamint ott (Líbiában) legyenek regisztrációs központok annak eldöntésére, kinek van joga menedékjogot kérni Európában.”

– mondta Giorgia Meloni.

 

Bejelentette, hogy országjáró kampánya szerdától még intenzívebbé válik, a földrengés sújtotta L'Aquila városát, a hagyományos baloldali fellegvárnak számító Firenzét is érinti, vasárnap pedig az FdI a milánói dóm terén tart nagygyűlést. Az Olasz Testvérek és szövetségesei, vagyis a Matteo Salvini vezette Liga és a Silvio Berlusconi elnökölte Hajrá, Olaszország (FI) szeptember 22-én Róma egyik legnagyobb terén zárja a választási kampányt.

A baloldali szövetséget vezető Enrico Letta az első utcai kampányrendezvényt kedden tartotta. A PD főtitkára kijelentette, az olaszoknak szeptember 25-én a bal- és a jobboldal között kell választaniuk.

 

Aki nem a PD-re szavaz, Melonit, Salvinit, Berlusconit választja.”

– mondta Letta. Az elődpárt, az egykori Olasz Kommunista Párt (PCI) volt főtitkárát, Enrico Berlinguert idézte, hangoztatva, hogy a baloldal „utcáról utcára, házról házra” fog a szavazatokért küzdeni.

Kijelentette: a baloldalnak 17 napja maradt, hogy megakadályozza a jobboldal győzelmét. Emlékeztetett, hogy a jelenlegi választási rendszer szerint az olasz jobboldali koalíciónak elég 46 százalékos győzelem ahhoz, hogy a parlamenti mandátumok hetven százalékát megszerezze.

A mostani felmérésekben az Olasz Testvérek, a Liga és a Hajrá, Olaszország szövetségét éppen 46 százalékra mérik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére