Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Globális élelmiszerválság: az IMF figyelmeztetést tett közzé

888.hu

2022.04.20. 15:30

Az Nemzetközi Valutaalap (IMF) a legújabb globális szervezet, amely figyelmeztetést adott ki a potenciálisan közelgő globális élelmiszerhiánnyal kapcsolatban.

 

Az IMF figyelmeztetett, hogy a szegényebb országokban az egekbe szökött élelmiszerárak miatt zavargások törhetnek ki, miközben attól tartanak, hogy a világ az ukrajnai háború miatt globális élelmiszerválság felé tart.

 

Az élelmiszerhiány miatti éhínségre és a „földi pokol” migránsválságokra vonatkozó korábbi figyelmeztetések közepette a nemzetközi pénzügyi szervezet azt jósolta, hogy a növekedés világszerte negatívan fog hatni, és különösen a szegény nemzetek érzik majd a jelenlegi válság súlyát.

A szervezet honlapján közzétett cikk szerint a magas infláció és az ellátási problémák együttesen világszerte jelentősen lassítják a gazdasági növekedést, és különösen a sebezhető gazdaságokat sújtják nehézségek.
„Ez a válság akkor is kibontakozik, hogyha a világgazdaság már teljesen kiheverte a világjárványt.”

– fogalmaz az IMF kutatási részlegének igazgatója, Pierre-Olivier Gourinchas.

 

„Már a háború előtt is sok országban nőtt az infláció a kereslet-kínálat egyensúlytalansága és a világjárvány alatti politikai támogatás miatt, ami a monetáris politika szigorítását eredményezte.” – folytatódik a cikk.
„Ebben az összefüggésben a háború a közvetlen és tragikus humanitárius hatásán túlmenően lassítja a gazdasági növekedést és növeli az inflációt.”

 

Ezen túlmenően az élelmiszer- és üzemanyagárak emelkedése jelentősen növelheti a társadalmi zavargások kialakulásának esélyeit a szegényebb országokban.”

– írják, hozzátéve, a központi bankoknak határozottan módosítaniuk kell politikájukon annak érdekében, hogy a közép- és hosszú távú inflációs várakozások továbbra is rögzítve maradjanak.

 

Ráadásul – bár az IMF jelentése részletesen kitért a jelenlegi válság közeljövőbeli hatásaira az idei és a következő évre vonatkozóan – a szervezet attól tart, hogy az élelmiszerhiánnyal kapcsolatos problémák még hosszabb ideig fennmaradhatnak.

A Sky News beszámolója szerint a szervezet arra figyelmeztet, hogy az ukrajnai országos szintű élelmiszer-felhalmozás tovább súlyosbíthatja a válságot, és hosszabb távú humanitárius hatást eredményezhet.

 

Az IMF messze nem az első nemzetközi szervezet, amely a globális ellátási hiány miatt emelkedő élelmiszerárakra figyelmeztet, sőt,

az ENSZ egyik csoportjának vezetője a múlt hónapban odáig ment, hogy azt mondta, hogy a harmadik világból „földi pokol”-szerű migránsválság alakulhat ki, ha nem kapnak több pénzt a segélyszervezetek.

 

Ha idén nem biztosítunk néhány milliárd dollár többletforrást, az éhínséghez, destabilizációhoz és tömeges migrációhoz vezet.”

– mondta David Beasley volt republikánus kormányzó, aki jelenleg az Élelmezési Világbank vezetője, hozzátéve:

 

Ha azt hiszed, hogy most a pokol van a földön, akkor készülj fel! Ha elhanyagoljuk Észak-Afrikát, Észak-Afrika Európába jön. Ha elhanyagoljuk a Közel-Keletet, [a] Közel-Kelet Európába jön.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére