Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gócponttá vált egy holland mecset – azt gondolták, rajtuk nem fog a vírus

V4NA

2020.06.02. 13:45

A hatóságok ugyan bezáratták a mecsetet, de sok hívőnek saját kulcsa volt.

Hiába hívták fel a hatóságok, de a vallási vezetők is a járvány idején a mecsetek figyelmét a bezárásra, ez nem hatotta meg a szóban forgó intézmény hívőit – számolt be róla a V4NA hírügynökség.

Ők a saját kulcsaikkal továbbra is bejártak a mecsetbe a karantén ideje alatt, most pedig kiderült, hogy többen is megfertőződtek a koronavírussal, egy hívő pedig meghalt.

Legalább 21 hívőről lehet tudni, aki megfertőződött a hágai Faizul mecsetben, köztük van a testület elnöke és az imám is. Ráadásul egy személy el is hunyt a fertőzésben, egy 77 éves férfi, aki a hitközösség vezető tagja volt.

Az, hogy a mecset mondhatni gócponttá vált, annak tudható be, hogy bár a vezetőség márciusban úgy döntött, bezárja a kapukat, a hívők ezt nem tartották be.

A karantén idején is folyamatosan tartottak vallási ceremóniákat, hiszen zajlott a ramadán is, ezeken az eseményeken pedig a beszámolók szerint mindig több mint 30 ember vett részt, akik a megfelelő távolságra sem figyeltek.

A hívők szerint nagyon sok embernek van saját kulcsa a mecsethez, ezért is tudtak bemenni a lezárás ellenére. Továbbá valószínűleg úgy gondolták, hogy rájuk nem veszélyes a vírus, legalábbis ez tűnik ki az elhunyt idős férfi szavaiból. Ő ugyanis mindvégig járt a szertartásokra a koronavírus idején is, mert szerinte rá nem jelentett veszélyt a járvány, mivel muszlim vallású.

Az első koronavírussal fertőzött személyt május 22-én regisztrálták, ekkor a mecset vezetősége bezárta az intézményt, és június 10-ig így is akarják hagyni, amíg kifertőtlenítik. A jelentések szerint azonban még a bezárás után is voltak szertartások a mecsetben, az elhunyt férfit is itt ravatalozták fel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére