Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Greta Thunberg a szívéhez kap: gyújtogatók okozták az ausztráliai tüzeket

Forisek Ádám

2020.01.08. 13:08

Eddig 180 gyújtogatót tartóztattak le, minden valószínűség szerint miattuk pusztít tűzvész Ausztráliában.

Mint ismert, Ausztráliában hetek óta pokoli tűzvész pusztít. Nagyjából 2000 otthon semmisült meg, szeptember óta több millió vadállat pusztult el, és huszonhat ember vesztette életét.

Könnyű lenne legyinteni, és azt mondani, hogy az egész vészhelyzet a klímaváltozás miatt van, mint ahogy azt néhány celeb tette. Hiszen igen magas hőmérsékleteket mértek a meteorológusok, és a szárazság is igen nagy probléma Ausztráliában, ám mindezt eléggé árnyalja az a tény, miszerint eddig több mint 180 gyújtogatót tartóztattak le a szigetországban. Egész pontosan 101-et Queenslandben, 24 főt New South Walesben, 43-at Victoriában, ötöt Tasmaniában és tízet Dél-Ausztráliában.

A letartóztatások számát egy parlamenti képviselő úgy kommentálta:

A gyújtogatást nem a klímaváltozás okozza.

Az Australian megszólaltatott egy szakértőt is a témában, aki azt mondta, a gyújtogatók közt rengeteg 12-24 éves fiatal van, akik általában nem tanulnak jól, vagy egyenesen kibuknak az iskolából. Náluk nehéz megállapítani, hogy szándékosan gyújtogattak-e, mert legtöbbször nem akarnak katasztrófát okozni. Igaz, ellenpéldát is láthatunk: a letartóztatottak között van például egy önkéntes tűzoltó is. Nem ritka eset, hogy a tűzvészek okozói közt pont találni tűzoltókat. A Telegraph szerint így akarnak dicsőséget szerezni maguknak vagy a szakmájuknak – persze ezzel a gondolkodásmóddal sokkal inkább csak kárt okoznak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére