Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyengültek a Zöldek Németországban

888.hu

2021.07.04. 17:30

A legújabb felmérések szerint újra 10 százalékos előnyben van a CDU/CSU a Zöldekkel szemben.

 

Tovább növelte előnyét Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége a Zöldekkel szemben a szeptemberi parlamenti választásokra (Bundestag-) készülő pártok támogatottságát mérő közvélemény-kutatásokban, egy vasárnap ismertetett felmérés szerint

a jobbközép pártszövetség már 10 százalékponttal áll a balközép irányultságú ökopárt előtt.

A Bild am Sonntag című vasárnapi lap megbízásából készített felmérés szerint a CDU/CSU országos választói támogatottsága 28 százalékos, a Zöldek pedig 18 százalékon állnak.

A CDU/CSU támogatottsága nem változott az egy héttel korábbihoz képest, a Zöldek viszont tovább gyengültek, ezúttal egy százalékponttal. Az ökopárt áprilisban és május első felében még minden felmérésben vezetett. Visszaesése a kancellárjelölt Annalena Baerbock botlásaival együtt kezdődött.

A Zöldek társelnöki tisztségét betöltő Bundestag-képviselő az utóbbi napokban főleg azért szerepelt a hírekben, mert egy úgynevezett plágiumvadász kimutatta, hogy júniusban megjelent első kötetében – amelyben politikai nézeteit fejtette ki – forrásmegjelölés nélkül idézett nem általa írt szövegekből, például pártja választási programjából. Korábban a többi között azt derítették ki róla, hogy

2018 óta rendre elfelejtette bejelenteni a Bundestag igazgatóságánál a képviselői fizetése mellett szerzett jövedelmét,

amelyre a társelnöki tisztséghez kapcsolódó pótlékok révén tett szert.

A CDU/CSU a Zöldek kancellárjelöltjét sújtó kisebb-nagyobb ügyek közben rendezte sorait, a testvérpártok félretették a vitákat és kidolgozták közös választási programjukat.

Az összes többi párt támogatottsága jóval kisebb. A 2013-óta a CDU/CSU-val kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a szavazatok 14-17 százalékára számíthat, az ellenzéki oldalon pedig a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) 10-12 százalékon, a CDU/CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) 9-11 százalékon, az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) 7-8 százalékon áll. Más párt nem lépné át az 5 százalékos bejutási küszöböt.

A Bundestag-választást szeptember 26-án tartják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére