Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Győztek a V4-ek: Ursula von der Leyen lesz az Európai Bizottság új elnöke

Forisek Ádám

2019.07.02. 19:32

Már ismert, kik kerülnek az uniós csúcspozíciókba.

Az MTI értesülése szerint Charles Michel az Európai Tanács új elnöke, Josep Borrell az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Christine Lagarde pedig az Európai Bank elnöke lesz. A Bizottság elnöke pedig Ursula von der Leyen német védelmi miniszter lesz, akinek jelölését a visegrádi négyek (Lengyelország, Magyarország, Csehország és Szlovákia) is támogatták.

Mint ismert, a pozíciókra a tagállamok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács hivatott személyeket jelölni, így hivatalosan majd az Európai Parlament fog szavazni az elnök személyéről, ám ez a politikai erőviszonyokat tekintve inkább csak formalitásnak minősül.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy Manfred Weber bukása teljessé vált: bejelentette visszalépését az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltségétől a pártcsalád kedd esti strasbourgi frakcióülésén, a hírt a bajor politikus szóvivője közölte.

Kiakadt Martin Schulz: „Ez Orbán győzelme!„

A német szociáldemokrata politikus a Spiegel információja szerint Orbán Viktor és a visegrádi négyek győzelmeként értékelte honfitársa, Ursula von der Leyen jelölését a bizottság élére, akiről igencsak rossz véleménnyel van a bevándorláspárti Schulz. Sajtóinformációk szerint az SPD emiatt a kormánykoalícióból történő távozással fenyegette meg a német kancellárt, amit a magyar delegáció is megerősített.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére