Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha kedved van dzsihadistára vadászni, most megteheted!

888.hu

2016.05.23. 20:18

Túlságosan lelkesnek bizonyultak az Iszlám Állam európai követõi: egy szombati dzsihadista beszéd után elárasztották az internetet cetlikre írt fenyegetéseikkel, de arról elfeledkeztek, hogy az elküldött fotókból könnyen ki lehet deríteni, melyik város melyik utcájában készült.

Teljesen felforgatta a közösségi média hétvégi vérkeringését az Iszlám Állam szóvivőjének visszatérése, amely sok európai dzsihadistát sodorhat veszélybe  - derült ki egy hétvégén indított  online nyomozásból. (ISIS Had a Social Media Campaign, So We Tracked Them Down)

Két hónap csend után új beszédet mondott az Iszlám Állam szóvivője, Abu Mohammed al-Adnani. A felhívás különösen a terrorszervezet Egyesült Államokban és Európában tevékenykedő harcosainak és szimpatizánsainak szólt. Al-Adnani a mintegy félórás üzenetben kifejtette, "nem szabad kímélni a civileket", és azt is kifejtette, hogy a csapásokkal az Iszlám Állam szíriai és iraki fellegváraira mért nyugati támadásokat kell megbosszulni.

Követői olyannyira fellelkesültek a nagy visszatéréstől, hogy teleposztolták szombaton a Telegramot (ez a dzsihadista Facebook), és egymás után rakták fel a cetlikre írt fenyegetéseikről készített fényképeiket.

Sok képről már tudjuk, hogy hol készült

Két londoni cetli közül az egyiket Bruce Grove-ra szűkítették le, majd egy internetes térkép segítségével pontosították a koordinátákat: 

Egy Németországban firkászó másik dzsihaidsta Münsterből küldött fenyegető üzenetet:

Párizsból is érkezett fenyegetés:

A holland fővárosból is érkezett fenyegetés:

A képeket két okból kezdték el feltölteni. Egyrészt nem bírták visszafogni lelkesedésüket a két hónapos szünet után. Ezen kívül meg akarták mutatni, hogy Európában sokkal több dzsihadista rejtőzik meg a lakosság soraiban, mint amiről hallani lehet a médiában.

A félelem és áhítat helyett azonban csak egy dolgot sikerült elérniük: elárulták, hol élnek. A feltöltött képeken jól kivehető sok épület, oszlop és utcatábla is. Ahol problémásabb felismerni a környezetet, ott önkéntes online nyomozók ajánlották fel segítségüket a dzsihadisták levadászásában.

Ezen az oldalon Te is segíthetsz dzsihadistát vadászni. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére