Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha Trump valamit megígér, az úgy is lesz

Bokor Gábor

2018.11.30. 22:00

És ezt az amúgy teljesen elfogult, liberális Washington Post írja.

Donald Trumpról írt hosszabb cikket az amúgy a demokratákhoz húzó Washington Post, mely tőle nem megszokott módon az alaptalan kritizálás helyett a dicséretet és az elismerést választotta. A portálon közölt vélemény- és elemzőcikk azzal foglalkozott, hogy a választási kampányígéretekből mennyit teljesített az amerikai elnök. 

Donald Trumpra úgy emlékezik majd az utókor, mint az Egyesült Államok elmúlt pár évtizedének legőszintébb elnökére"

– írja a lap, melyet a Figyelő szemlézett.

A WP szerint Trump teljesít eddig legjobban az elődjeivel szemben, hiszen szépen, sorozatosan beteljesíti azokat az ígéreteket, melyeket a kampány során fogadott meg két évvel ezelőtt. Részletes listát is közöltek az amerikai elnök által már végrehajtott szlogenekből: 

  • Az izraeli Amerikai Nagykövetség átkerült Tel Avivból Jeruzsálembe,
  • felszámolta az ISIS-t Szíriában,
  • beutazási és bevándorlási tilalmat rendelt el olyan országokkal szemben, amelyek veszélyt jelenthetnek az Egyesült Államokra nézve,
  • olyan jelölteket küld a Legfelsőbb Bíróság padsoraiba, akik Antonin Scalia nézetvilágát ápolják majd,
  • történelmi adóreformot valósított meg,
  • védelmi-hadiipari kiadásnövelést hajtott végre, hogy megvédje Amerikát és
  • rekordmennyiségű munkahelyet teremtett.

A nagykövetség Jeruzsálembe költöztetésével már több korábbi amerikai elnök is kampányolt, azonban egyik sem volt annyira bátor, hogy ezt meg is tegye, nem úgy, mint Trump, akinek ez volt az egyik első legfontosabb mozzanata.

Az amerikai elnök a kampány során megígérte, hogy falat húz a déli határra, hogy ne tudjanak bejutni az Egyesült Államok területére a mexikói és a közép-amerikai illegális bevándorlók. Ez azonban nemsokára megváltozhat, ugyanis korábban még nemigen látott méretű tömeg áll már a déli határon, csak arra várva, mikor mehetnek a jobb élet reményében az Egyesült Államokba. Mint ismert, ennek a –döntően hondurasi és salvadori bevándorlókból álló – karaván tagjainak a mexikói elnök felajánlotta, hogyha náluk maradnak, akkor lakhatást és állást kapnak, ám a több ezer fős agresszív csoport ezt nem fogadta el, nekik csak az USA kell. 

Szűk két éve van hatalmon Donald Trump, aki mindent megtett annak érdekében, hogy még élhetőbbé tegye Amerikát, nem félt kockáztatni és szembemenni a mainstream közeggel és az őt rendszeresen kritizáló médiával. Ennek pedig meg is van az eredménye, az elemzők őt tartják 

az amerikai történelem eddigi legszavahihetőbb elnökének.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére