Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hackertámadás érte az Amerikai kormányzati hálózatokat is

MTI - 888.hu

2020.12.17. 11:17

A washingtoni kormány szerdán megerősítette, hogy egy nemrégiben történt hackertámadás kihatott a kormányzati hálózatokra, értékelése szerint a támadás „jelentős és folyamatos” volt.

 

A The Washington Post című napilap és a Reuters hírügynökség vasárnap amerikai kormányzati illetékesekre hivatkozva azt írta:

feltételezhetően orosz hackerek hozzáfértek a pénzügyminisztérium belső levelezéséhez és a kereskedelmi minisztériumhoz tartozó Nemzeti Távközlési és Információs Hivatal (NTIA) adataihoz,

figyelemmel kísérték a két tárca belső elektronikus levelezését. A jelentésben olyan embereket idéztek, akik

attól tartanak, hogy az eddig feltárt behatolás csak a jéghegy csúcsa lehet.

Az amerikai hírszerzés amiatt aggódik, hogy a hackerek a felhasznált eszközökkel más kormányzati ügynökségek hálózatába is képesek lehettek bejutni. A Reuters hírügynökségnek három forrás is megerősítette, hogy a kormányzat Oroszországot sejti a támadások mögött.

Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn valótlanoknak minősítette azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint Oroszország áll a hackertámadások mögött,

amelyekkel az amerikai pénzügyminisztérium és a Nemzeti Távközlési és Információs Hivatal (NTIA) számítógéprendszerébe hatoltak be.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), a belbiztonsági tárcának a választások biztonságáért felelős infrastrukturális és kiberbiztonsági ügynöksége (CISA), valamint a Nemzeti Hírszerzési Igazgató Hivatala (ODNI) egy közös közleményben szerdán azt írta: továbbra is azon dolgoznak, hogy fel tudják mérni a behatolás mélységét.

A SolarWinds Corp amerikai technológiai vállalat, amelyen keresztül kezdődtek el a behatolások, arról számolt be, hogy ügyfelei közül

akár tizennyolcezren is letölthettek egy olyan szoftverfrissítést, amely lehetővé tette a hackereknek, hogy észrevétlenül kémkedjenek vállalkozásoknál és ügynökségeknél mintegy kilenc hónapig.

Az elmúlt napok során az FBI, a CISA, az ODNI „jelentős és folyamatos kiberbiztonsági tevékenységre lett figyelmes” – írták a közös közleményben.

A dokumentum szerint az FBI vizsgálatot folytat és hírszerzési adatokat gyűjt a felelősök kiderítése, üldözőbe vétele és tevékenységük megzavarására érdekében.

Az FBI, a CISA és az ODNI egyesített kiberkoordinációs csoportot hozott létre annak érdekében, hogy összehangolja az Egyesült Államok kormányának válaszlépéseit.

Robert O'Brien, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója kedden megszakította európai útját, és visszatért Washingtonba, hogy foglalkozzon a történtekkel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére