Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hadgyakorlat kezdõdött Moldovában román és amerikai katonák részvételével

888.hu

2018.09.18. 06:46

Hadgyakorlat kezdõdött Moldovában, a fõvárostól, Chisinautól 30 kilométerre található Bulboaca katonai kiképzõtáborban román és amerikai katonák részvételével - közölte hétfõn a moldovai védelmi tárca sajtószolgálata.
KISJENÕ, 06:46

Hadgyakorlat kezdődött Moldovában, a fővárostól, Chisinautól 30 kilométerre található Bulboaca katonai kiképzőtáborban román és amerikai katonák részvételével – közölte hétfőn a moldovai védelmi tárca sajtószolgálata.

A hadgyakorlat célja a tüzérségi egységek közös kiképzése, valamint a partnerországok hadseregei közötti együttműködés növelése – mondta Eduard Ohladciuc, a moldovai vezérkari főnök helyettese.

A Tűzpajzs fedőnevet viselő katonai manőverekben a moldovai hadsereg 800 katonája, valamint két külföldi katonai kontingens vesz részt.

A Tűzpajzs a moldovai hadsereg hadgyakorlati tervének része, négy éve minden évben megtartják. A résztvevők általában a fedett tüzelőállásból való lövés technikáját, a harci járművek vezetését gyakorolják.

Moldova az alkotmány értelmében semleges országnak számít, de együttműködik a NATO-tagországok hadseregeivel az észak-atlanti szövetséggel kialakított egyéni partnerségi terv keretében. Az országban információs központot működtet a NATO. Ezenkívül moldovai katonák részt vettek békefenntartó műveletekben az ENSZ égisze alatt Elefántcsontparton, Libériában, Szudánban, Dél-Szudánban és Georgiában. Moldova 2003-ban utászkontingenst küldött Irakba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére