Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hamis videofelvételekkel hergelhették a németeket a szélsõjobb ellen

Forisek Ádám

2018.09.07. 09:00

A chemnitzi bevándorlásellenes tüntetéseket szinte azonnal megpróbálták szélsõjobboldali zavargásként keretezni. Ehhez rengeteg videofelvétel is készült, a német belbiztonsági hivatal szerint azonban szándékosan félrevezetõek voltak a tüntetésrõl szóló tájékoztatások.

Rengeteg híradás szélsőjobboldali megmozdulásként írt a chemnitzi tüntetésekről. Számos beszámoló szerint a szélsőjobboldaliak egyenesen kergették a migránsokat, a Deutsche Welle azonban arról ír, hogy ez valószínűsíthetően fake news.

Én is osztozom azok kételyein, akik a chemnitzi szélsőjobboldali tüntetőkről szóló médiabeszámolókat követték figyelemmel"

– nyilatkozta Hans-George Maassen, a német belbiztonsági hivatal elnöke. Maassen egy konkrét videofelvételről beszél, amely alább látható:

Németországon belül ezt a videót rengetegen osztották meg, hiszen az látható rajta, amint szélsőjobboldalinak tűnő embereket egy migránst kergetnek. Maassen azonban szkeptikus a felvétel eredetiségét illetően.

Nincsen semmilyen bizonyíték arra, hogy ez a videó autentikus. Ahogy arról sincs semmilyen megbízható információnk, hogy az ilyen kergetőzések tényleg megtörténtek."

A belbiztonsági főnök szerint így nagyon is valószínűsíthető, hogy szándékos félrevezetésről van szó, amely azt a célt szolgálta, hogy a chemnitzi gyilkosságról elterelje a németek figyelmét. Chemnitzben augusztus 26-án tartottak tüntetéseket, miután egy migráns halálra késelt egy 35 éves német fiatalembert.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére