Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Harcot hirdetett a BBC elnöke a liberális elfogultság ellen

888.hu

2022.12.04. 21:00

Meglepő és cseppet sem mulatságos kijelentést tett a Sunday Times-nak adott interjújában Richard Sharp. A BBC elnöke elismerte, hogy a független és hiteles tájékoztatásáért agyondicsért brit műsorszolgáltató „kemény harcot folytat a liberális elfogultság ellen”, ráadásul túlságosan London-központú.

 

Kimutatható a liberális elfogultság a British Broadcasting Corporationnél, azaz BBC-nél. Az elnök szerint mindenképpenMTI/EPA/Will Oliver

 

Úgy látszik, mégis van új a nap alatt. Eddig folyvást azt hallottuk, hogy BBC maga a nagybetűs független és hiteles tájékoztatás, amit szinte lehetetlen felülmúlni. Márpedig a cég első embere szerint bőven akad tennivaló az agyondicsért brit közmédiában is. Richard Sharp a bankvilágban szerezett tapasztalatokat – 8, illetve 23 évet húzott le a JP Morgannél, majd a Goldman Sachs-nál – és tavaly februárban került a BBC elnöki székébe. Most pedig kijelentette, hogy a műsorszolgáltató „liberális elfogultsága kimutatható”, és „harcolni fog ellene”.

Azt is elárulta a hajdani bankár a Sunday Times-nak, hogy a Brexit meglepetésként érte a BBC-t, és hozzátette: „a cég egyáltalán nem értette az ország lakóinak gondolkodásmódját”.

Az elnököt egyébként a BBC volt műsorvezető-szerkesztője, Emily Maitlis a konzervatív párt vállalaton belüli ügynökének nevezte, mert Mr. Sharp anyagilag is támogatta a konzervatívokat.

„A BBC nem egy kampányintézmény. Az a követendő és helyes magatartás, hogy a puszta tényeket ismertetjük, nem pedig a műsorszolgáltató véleményét erőltetjük rá az emberekre.”
– mondta a Times-nak Mr. Sharp, és kiemelte, mely területeken kell fejlődnie az állami cégnek. A tudósítókat és szerkesztőket elsőrangúnak nevezte, de az üzleti és a pénzügyi élet témáihoz nem értenek olyan jól, mint ahogy kellene. „Jobban el kell magyaráznunk ezeket a kérdéseket, különösen most, amikor az infláció nehéz döntésekre kényszeríti a kormányt és az ellenzéket egyaránt.”

Richard Sharp és Tim Davie főigazgató bemutatott egy tervet is, amely segítségével a pártatlanság és az elfogultság háttérbe szorulhatna.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére