Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas balhéra készülhetnek a G20-csúcson

Bokor Gábor

2017.07.02. 20:58

A Welt am Sonntag úgy értesült, hogy a média figyelmének felkeltését célzó, nagyszabású és erõszakos tiltakozó akciók történhetnek a németországi Hamburgban, a G20-csoport július 7-én kezdõdõ csúcstalálkozójával kapcsolatban.
HAMBURG, 20:58

Nagyszabású és erőszakos tiltakozó akciók történhetnek a németországi Hamburgban, a G20-csoport július 7-én kezdődő csúcstalálkozóján

A német szövetségi bűnügyi hivatal, a BKA figyelmeztetése szerint a nemzetközi baloldali szélsőséges szubkultúra a tiltakozás új, kreatív formáit mutathatja be Hamburgban. A Németország északi részén fekvő nagyvárosba a német baloldali szélsőségesek mellett a nemzetközi radikális színtér olyan tagjai is eljuthatnak, akiknek demonstrációs tapasztalatai meghaladják a Németországban megszokott szintet.

A tájékoztatás szerint gyújtogatás is lehet, valamint a dühödt, szélsőbaloldali vandál tüntetők pártirodákat és szerkesztőségeket is elfoglalhatnak. A BKA szerint nem kizárt, hogy az infrastruktúra elleni szabotázsakciók is lesznek.

A szélsőségesek a kikötőváros hajóforgalmának megzavarásával vagy a Hamburg egyik leghíresebb szülöttjéről, Helmut Schmidt néhai kancellárról elnevezett nemzetközi repülőtér forgalmának akadályozásával is megpróbálkozhatnak"

– áll a BKA elemzésében.

Biztonsági szakértők korábban úgy vélekedtek, hogy az ötmilliós Hamburg biztonsági szempontból nem ideális helyszín a legfejlettebb ipari országokat és a legnagyobb feltörekvő államokat, valamint az EU-t mint intézményt összefogó G20-csoport vezetőinek találkozójára, például azért, mert sok helyütt kisméretű utcakövek borítják a járdákat, amelyek megannyi potenciális fegyvert jelenthetnek az erőszakos tiltakozók számára.

Sokak aggódnak a találkozó helyszíne, a nemzetközi vásár területe miatt is, mivel közvetlen a Schanzenviertel nevű negyed mellett van, amely régóta a szélsőbaloldali szubkultúra egyik központja.

Németország valamennyi tartományából és külföldről mintegy húszezer rendőrt vezényelnek Hamburgba, köztük egy holland egységet, amely a kikötőben teljesít szolgálatot, valamint a Cobra és a Wega nevű osztrák terrorelhárító alakulat egy-egy csoportját.

A hamburgi önazonosság fontos eleme, hogy a város a világ kapuja, tehát megfelelő hely a húszak találkozójára"

– mondta a tartományi rangú város vezetője, Olaf Scholz a Bild am Sonntag című vasárnapi lapnak.

Thomas de Maiziere belügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy külföldről és Németország más tartományaiból nyolcezernél is több, erőszakra hajlamos szélsőséges utazhat Hamburgba. Érdekesség, hogy a találkozó idejére összesen 29 nagy megmozdulást jelentettek be.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére