Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas életpárti tüntetés: változik az abortuszpolitika az USA-ban

Vincze Viktor Attila

2017.01.28. 18:58

Több százezren tüntettek pénteken az amerikai fõvárosban az abortusz ellen. A demonstráción részt vevõ Mike Pence alelnök bejelentette, hogy a Trump adminisztráció törvénymódosítással véget fog vetni annak a gyakorlatnak, miszerint az USA kormánya pénzzel támogat olyan abortuszt végzõ intézményeket, mint a Soros által támogatott Planned Parenthood szervezet.
WASHINGTON, 18:58

Több százezren tüntettek pénteken az amerikai fővárosban az abortusz ellen. A demonstráción részt vevő Mike Pence alelnök bejelentette, hogy a Trump adminisztráció törvénymódosítással véget fog vetni annak a gyakorlatnak, miszerint az USA kormánya pénzzel támogat olyan abortuszt végző intézményeket, mint a Soros által támogatott Planned Parenthood szervezet.

Washingtonban 1974, az abortuszt legalizáló Roe/Wade törvény elfogadása óta, minden évben januárban megrendezik a "Menet az életért" nevű, abortuszellenes felvonulást.

A korábbi évekkel ellentétben az idén sokkal többen vettek részt a Capitolium előtti óriási téren, a Mall-on tartott demonstráción. A szervezők ötvenezres megmozdulásra kértek engedélyt, de amerikai sajtójelentések 250-350 ezer közöttire becsülik a résztvevők lélekszámát.

Első ízben fordult elő, hogy egy amerikai alelnök is csatlakozott a demonstrálókhoz. De részt vett a menetben Kellyanne Conway, Donald Trump elnök tanácsadója is.

Az elnökválasztási kampányban az abortusz ellen állást foglaló Donald Trump, az USA elnöke pedig Twitter-üzenetben üdvözölte a rendezvényt.

Minden menetelőnek üzenem: teljes támogatásomat élvezitek!

- írta az amerikai elnök az életpárti demonstrációt támogató üzenetében.

A Washington-emlékműnél felállított szónoki emelvényen Mike Pence alelnök is felszólalt. 

Most az élet győzedelmeskedik Amerikában. Ez a pillanat történelmi, amelyet mindenkinek tiszteletteljesen és átéléssel kell fogadnia. Legyen ez a mozgalom a szereteté és ne a haragé! Legyen ez a mozgalom az együttérzésé és ne a konfrontációé!

- hangsúlyozta beszédében Mike Pence, aki indianai kormányzóként az Egyesült Államok egyik legszigorúbb abortusztörvényét írta alá.

Pence dicsérte Donald Trumpot, mert rendeletben tiltotta meg, hogy szövetségi támogatást folyósítsanak olyan nem-kormányzati és külföldön tevékenykedő szervezeteknek, amelyek végeznek abortuszt vagy népszerűsítik a művi terhességmegszakítást, és mert az elnök várhatóan olyan új bírót jelöl majd az alkotmánybíróság feladatát betöltő szövetségi legfelső bíróság tagjának, aki ellenzi az abortuszt.

Az alelnök bejelentette, hogy a kormányzat arra készül - a kongresszussal együttműködve -, hogy véget vessen annak a gyakorlatnak, miszerint adófizetői pénzekből támogatnak abortuszt végző intézményeket. Hozzátette: az eddig erre fordított összegeket a nők orvosi ellátásának javítására tervezik fordítani.

Az intézkedés mindenképpen érinteni fogja majd a Clinton és Soros hálózatok által kiemelten támogatott Planned Parenthood nevű, magánklinikákon abortuszt végző civil szervezetet is. Ez a szervezet annak ellenére működik a mai napig, hogy 2015-ben világraszóló botrány robbant ki a tevékenységévek összefüggésben. Akkor egy titokban a szervezet egyik vezetőjéről készített videofelvételből az derült ki, hogy a szervezet az általa javasolt abortuszok elvégzése után a magzatok testeivel, az azokból kiemelt szervekkel és szövetekkel kereskedést folytatott az ilyen emberi szövetekkel kísérleteket végző laborok hihetetlen magas árakat kínáló piacán.

Mint ismeretes, Donald Trump egyik első elnöki intézkedéseként már aláírta azt a rendeletet, amelynek értelmében megszüntetik az abortuszt végző külföldi szervezeteknek nyújtott anyagi támogatást.

Az abortusz ügye egyébként megosztja az amerikai társadalmat. A Gallup közvélemény-kutató intézet legutóbbi - még tavaly tavasszal - készült felmérése szerint a megkérdezettek 47 százaléka támogatja, 46 százaléka viszont elutasítja a művi terhesség-megszakítást. Az életpártiak, vagyis az abortuszt elutasítók elsöprő többsége republikánus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére