Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatvan bevándorlót fogad be Németország a Málta partjainál veszteglõ migránshajóról

Horváth Tamás

2019.01.09. 15:12

Az aktusra a szigetországgal kötött megállapodás értelmében kerül sor.
BERLIN, 15:12

Az aktusra a szigetországgal kötött megállapodás értelmében kerül sor.

A német szövetségi belügyminisztérium szóvivője, Steve Alter szerdán elmondta:

Európai, szolidáris megoldást sikerült kidolgozni a mentőhajókon és a Máltán tartózkodó 498 menekült ügyében.”

Egyelőre nyolc európai uniós tagország jelezte, hogy kész befogadni migránsokat, de ez a szám még növekedhet, és továbbra is zajlanak a tárgyalások további tagállamokkal.

A Németország által befogadott migránsok száma azonban nem változik, hatvan marad akkor is, ha még több tagország vesz részt a közös megoldásban"

– mondta a szóvivő.

Azzal kapcsolatban, hogy Németország korábban legfeljebb ötven ember befogadását tervezte, elmondta, hogy az EU-s partnerek az utolsó pillanatig intenzív tárgyalásokat folytattak, amelyeken Németország arra törekedett, hogy sikerüljön az "európai megoldás", és ennek érdekében végül tovább fokozta befogadási hajlandóságát.

Hangsúlyozta, hogy csak alkalmi megállapodást kötöttek, Németország célja pedig változatlanul egy "tartós mechanizmus" megteremtése hasonló ügyek rendezésére.

Joseph Muscat máltai miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy kiköthet a partoknál veszteglő két – német "civil" szervezetek által működtetett – mentőhajó, mert megállapodást kötöttek a fedélzetükön tartózkodó 49 ember, és további 249, a Földközi-tengerből korábban kimentett és Máltára szállított migráns ügyében. Elmondta, hogy 220 fő távozik, ezek a bevándorlók más európai uniós tagállamokba kerülnek vagy hazatérnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére