Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Havonta átlagosan 345 keresztényt ölnek meg a világban

Bokor Gábor

2019.04.24. 10:40

Ezzel a kereszténység lett az egyik legüldözöttebb vallás a Földön.

Egy, az Egyesült Államokban székelő alapítvány részletes kutatást végzett arról, hogy mely vallások a legüldözöttebbek a Földön. Megállapították, hogy a keresztények e szempontból nagyon rosszul állnak, ugyanis őket támadják meg a legtöbbször.

Az olasz Il Giornale által ismertetett kutatás megállapította, hogy a vallásuk miatt

havonta átlagosan 345 keresztényt gyilkolnak meg. 

A kutatás kitért arra is, hogy kiemelten magas a templomokat és egyéb szent helyeket ért támadások száma. A szakértők jelentésükben azt írják, hogy havonta legalább 105 templomot próbálnak meg felgyújtani. 

Számításaik szerint világszerte 219 keresztény van bebörtönözve amiatt, mert a vallásukat gyakorolták.

A kutatás rámutatott, hogy összesen 245 millió (!) keresztény hívő néz szembe valamilyen üldöztetéssel. Tavaly összesen 4136 hívőt öltek meg a világban a vallása miatt. David Curry, a jelentést publikáló szervezet vezetője elmondta, hogy a támadások nagy része mögött a szélsebesen terjedő radikális iszlám áll. 

Ahogyan arról többször is beszámoltunk, húsvétvasárnap iszlamista szélsőségesek összehangolt öngyilkos merényleteket hajtottak végre Srí Lankán. A dzsihadisták templomokban és szállodákban robbantottak. A szerda reggeli adatok szerint a halottak száma már 359-re emelkedett. A terrortámadásért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.

Franciaországban követik el a legtöbb keresztényellenes támadást, az elmúlt hónapokban átlagosan három templomot kíséreltek meg megrongálni vagy elpusztítani a nyugat-európai országban. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére