Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába a spanyol baloldal ajvékolása, a bíróság jóváhagyta a VOX migránsellenes kampányát

888.hu - Origo

2021.07.07. 13:40

A spanyol radikális jobboldali VOX párt a migránsok eltartásának a rendkívül magas állami költségét kifogásolta, összehasonlítva azt a nyugdíjak alacsony összegével. A spanyol baloldal feljelentette a pártot, de a madridi bíróság szerint nincs a kampányban semmi erőszakos; a VOX csak bemutatta a migráció nyilvánvaló problémáját – közölte az RTVE nevű spanyol hírtelevízió.

 

Az Origo megírta, hogy a májusban megtartott, madridi előrehozott választások előtt a radikális jobboldali párt egy idős nőt és egy bevándorló fiatalt ábrázoló plakáttal ragasztotta körbe a spanyol fővárost:

Egy kísérő nélküli migráns fiatal havonta 4700 euróba kerül az államnak, miközben a nagymamád 426 euró nyugdíjat kap havonta

– olvasható a plakáton.

A spanyol szocialistáknak azonban nem tetszett az igazság, ezért feljelentést is tettek a VOX ellen. Szerintük ugyanis a plakátok „félrevezetők, gyűlöletkeltők”, a kampány pedig éppen ezért „rasszista”, éppen ezért a plakátok eltávolítását követelték.

Ez azonban a választások napjáig nem történt meg.

A madridi tartományi bíróság most hozott ítéletet az ügyben, és jóváhagyta a plakátot.

Indoklásukban az áll: függetlenül attól, hogy a szövegezés helytálló-e vagy sem, a migráns fiatalok „nyilvánvaló társadalmi és politikai problémát jelentenek nemcsak belföldön, hanem az ország nemzetközi kapcsolataiban is”.

A bíróság megjegyezte, hogy a poszteren és a hozzá kapcsolódó felszólalások, események során

a VOX nem mutatott bűnözésre, erőszakra vagy gyűlöletkeltésre utaló nyilvánvaló jeleket, ezért elutasítják a szocialisták beadványát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére