Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába a spanyol baloldal ajvékolása, a bíróság jóváhagyta a VOX migránsellenes kampányát

888.hu - Origo

2021.07.07. 13:40

A spanyol radikális jobboldali VOX párt a migránsok eltartásának a rendkívül magas állami költségét kifogásolta, összehasonlítva azt a nyugdíjak alacsony összegével. A spanyol baloldal feljelentette a pártot, de a madridi bíróság szerint nincs a kampányban semmi erőszakos; a VOX csak bemutatta a migráció nyilvánvaló problémáját – közölte az RTVE nevű spanyol hírtelevízió.

 

Az Origo megírta, hogy a májusban megtartott, madridi előrehozott választások előtt a radikális jobboldali párt egy idős nőt és egy bevándorló fiatalt ábrázoló plakáttal ragasztotta körbe a spanyol fővárost:

Egy kísérő nélküli migráns fiatal havonta 4700 euróba kerül az államnak, miközben a nagymamád 426 euró nyugdíjat kap havonta

– olvasható a plakáton.

A spanyol szocialistáknak azonban nem tetszett az igazság, ezért feljelentést is tettek a VOX ellen. Szerintük ugyanis a plakátok „félrevezetők, gyűlöletkeltők”, a kampány pedig éppen ezért „rasszista”, éppen ezért a plakátok eltávolítását követelték.

Ez azonban a választások napjáig nem történt meg.

A madridi tartományi bíróság most hozott ítéletet az ügyben, és jóváhagyta a plakátot.

Indoklásukban az áll: függetlenül attól, hogy a szövegezés helytálló-e vagy sem, a migráns fiatalok „nyilvánvaló társadalmi és politikai problémát jelentenek nemcsak belföldön, hanem az ország nemzetközi kapcsolataiban is”.

A bíróság megjegyezte, hogy a poszteren és a hozzá kapcsolódó felszólalások, események során

a VOX nem mutatott bűnözésre, erőszakra vagy gyűlöletkeltésre utaló nyilvánvaló jeleket, ezért elutasítják a szocialisták beadványát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére