Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollandiában három héttel meghosszabbítják a korlátozásokat

MTI - 888.hu

2021.01.12. 22:04

A holland kormány kedden úgy döntött, hogy legalább három héttel meghosszabbítja a koronavírus-járvány terjedését lassító korlátozó intézkedéseket. A határozat értelmében február 9-éig zárva maradnak az oktatási intézmények, az élelmiszert nem árusító üzletek és a vendéglátóegységek.

 

Mark Rutte holland miniszterelnök kedd esti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy

kormánya fontolóra veszi a kijárási tilalom bevezetését,

hogy még jobban lassuljon a járvány terjedése. Ettől eddig a holland kormány elzárkózott, arra hivatkozva, hogy túlságosan korlátozná az állampolgárok szabadságjogait.

A korlátozó intézkedések meghosszabbítására azért volt szükség, mert az új fertőzöttek száma nem csökkent a megfelelő ütemben, és a koronavírus új változatának terjedése is aggodalomra ad okot.

Extra intézkedéseket kell fontolóra vennünk, mert a vírus új változatától tartunk a legjobban”

– fogalmazott Rutte, hozzátéve, hogy személy szerint ő is ellenezné például a kijárási tilalom bevezetését. A kormányfő a nem elengedhetetlen külföldi utazásoktól is óva intett. A szabályok értelmében a külföldről visszatérő állampolgároknak vagy az országba látogatóknak érkezéskor negatív tesztet kell felmutatniuk, továbbá 10 napra karanténba kell vonulniuk.

A holland közegészségügyi intézet keddi adatai szerint az elmúlt hét napban az új fertőzések számának napi átlaga ötezer körül volt. Az oltási program január 6-án kezdődött el Hollandiában, eddig mintegy 44 ezer ember kapta meg a vakcinát.


A szomszédos Belgiumban a legfrissebb kimutatások szerint

27 százalékkal nőtt az új fertőzöttek napi átlaga,

a kórházi felvételek száma viszont egy hét alatt 10 százalékkal csökkent.

A múlt héten napi szinten hozzávetőleg 2020 embernek lett pozitív a vírustesztje, és 130 személyt vettek fel ápolásra egészségügyi intézményekbe. A hétvégén a járványban elhunytak száma átlépte a 20 ezret. Az országban a jövő héttől kezdve az egészségügyi hatóságok a Pfizer és BioNTech gyógyszercégek által kifejlesztett vakcina mellett a Moderna vállalat oltóanyagának használatát is elkezdik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére