Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Holtan találtak egy elrabolt újságírót Mexikóban

888

2022.05.06. 09:35

Holtan találták Mexikóban csütörtökön az ország egyik ismert politikai újságíróját, akit előző nap raboltak el – jelentette be az északnyugat-mexikói Sinaloa állam ügyészsége.

 

Luis Enrique Ramírez szerda este ment el otthonról üzleti találkozóra, ahol a Riodoce című hetilap értesülései szerint fegyveresekkel keveredett vitába, akik elhurcolták.

Ramírez a sinaloa-i El Debate című újság publicistája, valamint a Fuentes Fidedignas nevű hírportál alapítója volt, dolgozott az ország közmédiájának, valamint két könyvet is kiadott, munkásságát több díjjal jutalmazták. A gyilkosság miatt részvétét fejezte ki az állam kormányzója, Rubén Rocha is, aki barátjának nevezte az áldozatot.

 

Sinaloa az azonos nevű kábítószerkartell területe.

 

Ramírez volt idén a kilencedik újságíró, akit megöltek Mexikóban. A Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi jogvédő szervezet szerint a latin-amerikai ország az egyik legveszélyesebb hely a világon a sajtóban dolgozók számára. Az országban a legtöbb gyilkosságot a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatban követik el, újságírókat pedig azért vesznek célba, mert beszámolnak ezekről az ügyekről, de a politikai korrupció feltárása is életveszélybe sodorhatja őket. Civil szervezetek szerint az újságírók gyilkosainak több mint 90 százaléka büntetlen marad.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére