Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Homofób miniszterelnök asszonyoktól tartanak a britek

Sümeghi Lóránt

2016.07.08. 09:58

A Brexit ellenes szigetországi liberális média megkezdte újabb rohamát a brit függetlenedés potenciális arcai ellen.
LONDON, 9:58

A Brexit-ellenes szigetországi liberális média megkezdte újabb rohamát a brit függetlenedés potenciális arcai ellen. 

Ezúttal a "középkori mentalitást" idéző homofóbiát emlegették fel vészjóslóan, amelyet elmondásuk szerint Andrea Leadsom Brexit-párti és Theresa May mérsékelt politikus asszony is képvisel.

A vádaskodások értelmében elfogadhatatlannak tartják a liberális kritikusok Leadsom azon állításait, melyben kifejtette, hogy

a homoszexuálisok templomi házasságát ellenzem, mert az számtalan keresztény hívőt nemcsak megbotránkoztat, hanem meg is bánt."

Emellett a toleranciára pusztán politikai motivációból hivatkozó Brüsszel-pártiak a másik miniszterelnöki jelöltet, Theresa Mayt sem kímélték. Felrótták a politikus asszonynak, hogy még 1998-ban indítványozta, hogy a helyi londoni városrészekben ne támogassák a homoszexualitást - kiváltképpen iskolák környékén - különböző társadalmi jellegű kampányok formájában. Mi több, az egynemű családok gyermekvállalásának koncepciójára is nemmel szavazott. 

Az idén 60 esztendős Theresa May a modern brit politikatörténet leghosszabb ideje hivatalban lévő belügyminisztere: 2010-ben, a Konzervatív Párt kormányra kerülése után nevezte ki Cameron a tárca élére, és azóta folyamatosan e tisztségben van, jóllehet a brit belügy korábban hírhedt volt arról, hogy miniszterei sűrűn váltogatták egymást.

A két pályázó hölgy közül az fog kikerülni nyertesként két hónap múlva, aki képes lesz a 150 000 fős Konzervatív Párt tagjait leginkább meggyőzni alkalmasságáról.

 (Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére