Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Homofób miniszterelnök asszonyoktól tartanak a britek

Sümeghi Lóránt

2016.07.08. 09:58

A Brexit ellenes szigetországi liberális média megkezdte újabb rohamát a brit függetlenedés potenciális arcai ellen.
LONDON, 9:58

A Brexit-ellenes szigetországi liberális média megkezdte újabb rohamát a brit függetlenedés potenciális arcai ellen. 

Ezúttal a "középkori mentalitást" idéző homofóbiát emlegették fel vészjóslóan, amelyet elmondásuk szerint Andrea Leadsom Brexit-párti és Theresa May mérsékelt politikus asszony is képvisel.

A vádaskodások értelmében elfogadhatatlannak tartják a liberális kritikusok Leadsom azon állításait, melyben kifejtette, hogy

a homoszexuálisok templomi házasságát ellenzem, mert az számtalan keresztény hívőt nemcsak megbotránkoztat, hanem meg is bánt."

Emellett a toleranciára pusztán politikai motivációból hivatkozó Brüsszel-pártiak a másik miniszterelnöki jelöltet, Theresa Mayt sem kímélték. Felrótták a politikus asszonynak, hogy még 1998-ban indítványozta, hogy a helyi londoni városrészekben ne támogassák a homoszexualitást - kiváltképpen iskolák környékén - különböző társadalmi jellegű kampányok formájában. Mi több, az egynemű családok gyermekvállalásának koncepciójára is nemmel szavazott. 

Az idén 60 esztendős Theresa May a modern brit politikatörténet leghosszabb ideje hivatalban lévő belügyminisztere: 2010-ben, a Konzervatív Párt kormányra kerülése után nevezte ki Cameron a tárca élére, és azóta folyamatosan e tisztségben van, jóllehet a brit belügy korábban hírhedt volt arról, hogy miniszterei sűrűn váltogatták egymást.

A két pályázó hölgy közül az fog kikerülni nyertesként két hónap múlva, aki képes lesz a 150 000 fős Konzervatív Párt tagjait leginkább meggyőzni alkalmasságáról.

 (Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére