Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Huszonnégy órás riadókészültségben az amerikai bombázók

Nagy Gábor

2017.10.23. 16:20

"A világ egy veszélyes hely" - így kommentálta az amerikai hadsereg tisztje azokat az értesüléseket, miszerint az amerikai légierõ veterán bombázóit ismét atomtöltetek bevetésére készítik fel.
WASHINGTON, 16:20

"A világ egy veszélyes hely" – így kommentálta az amerikai hadsereg tisztje azokat az értesüléseket, miszerint az amerikai légierő veterán bombázóit ismét atomtöltetek bevetésére készítik fel.

A hír hallatán könnyen azt hihetjük, ismét a hidegháborús időszakba csöppentünk, hiszen az amerikai légierő a Szovjetunió szétesése óta nem szánta el magát olyan drasztikus lépésre, mint most.

Úgy tudni ugyanis, hogy az amerikai légierő B-52 típusú stratégiai bombázóit 24 órás riadókészültségbe helyezik.

Az amerikai légierő vezérkari főnöke, David Goldfein az amerikai hadsereg Defense One nevű portáljának úgy nyilatkozott: már nem csak két nagyhatalom van a világon, sokkal több – nukleáris fegyverrel rendelkező – szereplője lett a világpolitikának. Épp ezért: "Soha nem volt még ilyen fontos, hogy biztosak legyünk abban: a küldetésünket jól csináljuk" – fogalmazott a légierő magas rangú tisztje.

Goldfein a sajtóértesülések kapcsán elmondta: könnyen előfordulhat, hogy a B-52-eseket felkészítik az atomtöltetek szállítására – bár egyelőre erről nincs szó, de a globális helyzet illékonysága mindezt könnyen megváltoztathatja.

(Fox News)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére