Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Idén három hadgyakorlatot tart Fehéroroszországban a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete

888

2023.02.13. 15:50

Idén három hadgyakorlatot tart Fehéroroszországban a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) – közölte hétfőn a szervezet főtitkára, akit a fehérorosz állami Belta hírügynökség idézett.

 

Imangali Taszmagambetov elmondta, hogy a katonai manővereket Együttműködés, Menetlépcső és Keresés fedőnévvel jelölik.

Kifejtette, hogy a gyakorlatok célja a szervezet kollektív erői harckészültségének biztosítása. A szervezet erős, többfunkciós képességei lehetővé teszik, hogy reagáljon az aktuális kihívások és fenyegetések széles körére. Mint mondta, „egyfajta instabilitási öv, konfliktusív alakul ki az ODKB felelősségi körzete és határai mentén: ez a közép-ázsiai tagállamok déli határaitól a Dél-Kaukázuson át közvetlenül a kelet-európai térségig nyúlik”.

A gyakorlatok a terrorizmus, a határokon átnyúló bűnözés, a kábítószer-kereskedelem és az illegális migráció elleni küzdelemre, valamint az információbiztonság megteremtésére összpontosítanak.

Imangali Taszmagambetov szólt arról is, hogy az ODKB folytatja együttműködését a főbb regionális és nemzetközi szervezetekkel, az ENSZ-szel, a Független Államok Közösségével (FÁK), a Sanghaji Együttműködési Szervezettel (SCO), továbbá az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettel (EBESZ).

Hozzátette: „Célunk, hogy külpolitikai szempontból láthatóvá tegyük a szervezet valamennyi képességét és a regionális biztonság garantálása érdekében tett erőfeszítéseit.”

 

MTI

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére