Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Igazságtalan eljárásnak nevezte a Floyd-ügyet az elítélt ügyvédje

888.hu, MTI

2021.05.05. 14:00

Az ítélet megsemmisítését kéri a Floyd-ügyben a rendőr védőügyvédje, mivel több ponton is kifogásolható az ügyészség és az esküdtszék munkája.

 

A halottkém jelentéséből kiderül, hogy Floyd szívbetegségben és az új típusú koronavírus okozta Covid-19-ben szenvedett, továbbá szervezete nagy mennyiségű kábítószert is tartalmazott, de a halálához hozzájárult, hogy a rendőrtiszt percekig térdelt a nyakán, mire a férfi megfulladt. Ehhez képest a rendőrt mindhárom emberöléssel kapcsolatos vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék. Ez ellen nyújtott be most kérelmet Eric Nelson, az elítélt ügyvédje.

Kifogásolta, hogy az ügyészség becsmérlően nyilatkozott a védelemről, valamint hogy a bíróság nem kényszerítette ki egy tanú, bizonyos Morries Hall beidézését. Hall a rendőri intézkedés előtt Floyd mellett ült az autóban.

Emellett felmerült a gyanú, hogy az egyik esküdt nem pártatlan a perben, mivel több sajtóorgánum is közölte azt a fényképet, amelyen Brandon Mitchell egy demonstráción látható, ruháján ifjabb Martin Luther King fényképével, amely körül ez a felirat állt: „Lépjetek le a nyakunkról!”

Baseballsapkáján pedig a radikális feketejogi aktivistaszervezet, a Black Lives Matter emblémája volt.

Eric Nelson beadványaiban azt kifogásolta, hogy védencét megfosztották az igazságos eljáráshoz való jogtól, az ügyészség és az esküdtszék is több hibát elkövetett, a per során hibásan hivatkoztak bizonyos törvényekre, és az ítélet emiatt törvényellenes.

Az ügyészség egyelőre nem reagált.

Nelson szerint a bíróság nem volt eléggé körültekintő, amikor elutasította kérelmét a per egy másik megyébe történő áthelyezésére, és kérése ellenére nem szigetelte el időben az esküdtszék tagjait. Az ügyvéd azért kérte az áthelyezést, mert szerinte ott, helyben már túl nagy volt a társadalmi nyomás, és ez a körülmény veszélyeztette az igazságos ítélethozatalt. Az esküdtszék elkülönítését pedig azért indítványozta, hogy tagjai ne legyenek befolyásolhatók, így elfogulatlan döntést hozhassanak. Ezek miatt Nelson már korábban is kért perújrafelvételt, de elutasították.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére