Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így intett be Nagy-Britannia a szólásszabadságnak

Sümeghi Lóránt

2016.10.17. 15:58

Zárolták a Russia Today (RT) nevû angol nyelvû orosz állami hírtelevízió nagy-britanniai bankszámláit.
LONDON, 15:58

Zárolták a Russia Today (RT) nevű angol nyelvű orosz állami hírtelevízió nagy-britanniai bankszámláit.

Az ügyről először Margarita Szimonyjan, az RT főszerkesztője számolt be hétfőn közzétett orosz nyelvű Twitter-üzenetében, amely szerint

a cég minden nagy-britanniai számláját zárolták, és a bank közölte azt is, hogy a döntéssel szemben nincs helye felülvizsgálati kérelemnek.

"Üdv a szólásszabadságnak" – tette hozzá üzenetében a Russia Today főszerkesztője. Az RT Nagy-Britanniában sugárzott, Londonban szerkesztett változata hétfőn mindazonáltal működött, és szintén beszámolt a bankzárlatról. A tévétársaság ismertetéséből kiderült, hogy nem azonnali intézkedésről van szó: a bank az RT egyes számláit novemberben, a többit decemberben zárolja.

Az idézett banki értesítésben is szerepel, hogy a döntés végleges, és a pénzintézet nem kíván tárgyalásokba bocsátkozni az ügyről.

A beszámoló szerint a banktól az RT londoni irodájába hétfőn megérkezett levélben az áll, hogy a pénzintézet felülvizsgálta az RT-nek nyújtott banki szolgáltatásait, és arra a döntésre jutott, hogy a továbbiakban nem kívánja e szolgáltatásokat nyújtani az orosz médiacégnek.

Az RT a Royal Bank of Scotland bankcsoporthoz tartozó NatWest banknál vezeti nagy-britanniai számláit.

A hétfői beszámoló szerint a bank nem adott részletes indoklást a döntésről, ugyanakkor közölte, hogy a Royal Bank of Scotland csoport más tagjai sem kívánnak banki szolgáltatásokat nyújtani az orosz televízió nagy-britanniai műsorszolgáltatójának.

A brit távközlési felügyelet (Ofcom) egy évvel ezelőtt elmarasztalta az RT nagy-britanniai szerkesztőségét, miután az orosz állami hírtelevízió hírhamisítással vádolta a BBC brit közszolgálati médiatársaságot. Az RT egyik tavalyi beszámolójában az hangzott el, hogy a BBC saját maga "rendezett meg" egy vegyifegyver-támadást Szíriában egy helyszíni riportműsor kedvéért.

(RT, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére