Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így mûködött együtt Hillary Clinton alapítványa és az általa vezetett külügyminisztérium

Tóth Dalma

2016.08.29. 08:28

Újabb részletek derültek ki Hillary Clinton titkos levelezésébõl. A demokrata elnökjelölt vezette amerikai külügyminisztérium különleges bánásmódban részesítette azokat az üzletembereket, akik a Clinton Alapítvány kiemelt támogatói voltak.
WASHINGTON, 8:28

Újabb részletek derültek ki Hillary Clinton titkos levelezéséből. A demokrata elnökjelölt vezette amerikai külügyminisztérium különleges bánásmódban részesítette azokat az üzletembereket, akik a Clinton Alapítvány kiemelt támogatói voltak.

Az egykori first lady elektronikus levelezését a Citizen United nevű konzervatív csoport kezdeményezésére egy bírósági határozat nyomán adta ki a külügyi tárca. Az ABC amerikai televíziós csatorna az e-mailekből kiderítette, hogy kiket részesített előnyben a Hillary Clinton vezette külügyminisztérium.

A dokumentumok szerint szoros kapcsolat volt a Clinton Alapítvány és a Hillary Clinton vezette külügyminisztérium között.

Clinton legfőbb bizalmasának Huma Abedinnek küldött leveléből az is kiderült, hogy a Clinton Alapítvány akkor vezető tisztségviselője Doug Band "különleges" vendéglistát állított össze a Hu Csin-tao kínai államfő tiszteletére 2011 januárjában a Fehér Házban adott díszvacsorára. A vendéglistán három olyan vezető üzletember szerepelt, aki dollármilliókat adományozott a Clinton Alapítványnak. A különleges meghívottak között volt Bob McCann, az UBS bank akkori elnöke, Judith Rodin, a Rockefeller Alapítvány elnöke és Hikmet Ersek, a pénzátutalásokkal foglalkozó globális cég, a Western Union elnök-vezérigazgatója.

A Clinton Alapítvány honlapján szereplő adatokból arra következtethetünk, hogy az UBS 500 ezer és egymillió dollár közötti összeget ajánlott fel a Clinton-család magánalapítványának. A Rockefeller Alapítvány 10-25 millió dollárral támogatta a szervezetet. A Western Union alapítványa pedig 1-5 millió dollár közötti összeget adományozott.

Az adományozóknak még a vacsoraasztal körül is előkelő helyet szántak. Az egyik kérés például az volt, hogy Judith Rodint Joe Biden alelnök asztalához ültessék.

A Clinton Alapítvány akkor vezető tisztségviselője, Doug Bandet nem kommentálta a tényeket. Craig Minassian az alapítvány jelenlegi szóvivője pedig úgy kommentálta az értesülést, hogy "az e-maileknek nincs közük a Clinton Alapítvány mások életét világszerte jobbá tevő munkájához".

A külügyminisztérium nem adhatja ki a szóban forgó díszvacsora résztvevőinek listáját.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére