Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így oktat az Iszlám Állam

Bokor Gábor

2016.11.18. 14:28

Rettenetes dolgokról számoltak be az Iszlám Államtól visszafoglalt város iskolájának tanárai.
Qayyara, 14:28

Rettenetes dolgokról számoltak be az Iszlám Államtól visszafoglalt város iskolájának tanárai.

Három hónappal ezelőtt foglalta vissza az Iszlám Államtól Qayyara városát az iraki hadsereg. A településen lévő iskola diákjait több mint két évig az iszlamisták oktatták, azonban a standard tanrend helyett itt a szélsőséges, iszlamista nézeteket adták át a nebulóknak.

Bár szeptemberben kezdődött a tanév, a diákok csak most kapták meg a kormány által biztosított tankönyveket. A gyerekek beszámolói szerint az Iszlám Állam "tanárai" speciális tankönyveket osztogattak, amelyben a saját felfogásuk szerinti iszlám részleteit oktatták –írja a Reuters.

Örülünk, hogy ismét visszamehetünk az iskolába. Az iszlamisták azt akarták, hogy az ő általuk vezetett órákra járjak, ám az egyáltalán nem tetszett, minden szavukból áradt az erőszak"

– fogalmazott az egyik tanuló.

A helyiek szerint a 2014-ben elfoglalt városban először engedték az iszlamisták, hogy a szokott ütemben folytatódjon az oktatás, azonban később betiltották a tárgyakat. A tanulók a tiltás után már nem ismerhették meg a földrajz, a történelem és az állampolgári ismeretek részleteit. Ezt követően az iskola elsősorban toborzóként működött.

Egy töltény meg két töltény, az hány töltény?

2015-től a gyerekek matematikaóráját is a legradikálisabb módon adták elő, a fenti példával igyekeztek az iszlamisták elmagyarázni az összeadást. Miután a diákok otthon elmondták, milyen is az oktatás minősége, számos szülő kivette a gyerekét az iskolából.

Az oktatási intézmény korábbi vezetőit a terroristák megfenyegették, amennyiben nem hajlandóak az intézményben a meghatározott felfogás mentén folytatni a munkát, kivégzik őket, így sokan kénytelenek voltak ott maradni.

Farouq Mahjoub igazgatóhelyettes szerint az ISIS agymosásának legnagyobb elszenvedői egyértelműen a diákok voltak, akik képtelenek különbséget tenni a radikális nézetek és a normál oktatás között, így hosszú évekbe telhet, míg a gyerekek nézeteit helyrerakják. A férfi szerint tíz korábbi diákja csatlakozott később a dzsihadistákhoz.

A városlakók szerint rendszeresek voltak a nyilvános kivégzések, a közszemlére tett holttesteket elrettentő példaként mutatták a helyieknek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére