Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Indiában háromhetes országos házi karantént rendeltek el

Ányos Miklós

2020.03.24. 20:20

Háromhetes országos házi karantént rendelt el kedden az 1,3 milliárd lakosú Indiában Narendra Modi kormányfő a koronavírus-világjárvány elleni harc jegyében.
Ma (kedd) éjféltől az egész ország karanténba kerül. India minden állampolgára, önök, a családjuk megmentése érdekében

– jelentette ki a néphez intézett televíziós beszédében a világ második legnépesebb országának miniszterelnöke.

Ha nem tartják be a 21 napot, az ország és a családjuk 21 évet lép vissza

– vélte a hindu nacionalista vezető. A miniszterelnök felszólította az indiaiakat, tartsák be a társadalmi távolságtartást, és maradjanak otthon.

Más módja nincsen, hogy megússzuk a koronavírust. Jusson eszükbe, hogy egyetlen kinn járó ember is hazaviheti a koronavírus súlyos betegségét.

Alig hangzott el a miniszterelnöki figyelmeztetés, az indiaiak országszerte pánikszerűen rohanták meg az élelmiszerüzleteket az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítói szerint. A hét vége óta a dél-ázsiai hatalmas ország számos régiója jelentett be saját hatáskörben házi karantént.

Újdelhiben és több államban a lakosok csak a mindennapi élethez szükséges cikkek beszerzése érdekében hagyhatják el otthonukat. A tömegközlekedés szinte gyakorlatilag megbénult, számos határt lezártak, sorsára hagyva több millió vendégmunkást.

A tömegközlekedés gerincének számító kiterjedt indiai vasúthálózat szintén leállt, akárcsak az államok között közlekedő buszok. Betiltották a hazai és a nemzetközi repülőjáratokat is.

Kétségtelen, hogy ennek a házi karanténnak ára lesz a gazdaságban, de számomra minden indiai életének megmentése az elsődlegesen fontos

– mondta a kormányfő. Egészségügyi kutatók figyelmeztettek, hogy a SARS-CoV-2 vírustól május közepéig több mint egymillióan fertőződhetnek meg, és javasolták, hogy a kormány állítsa le a légi és a vasúti közlekedést, zárja be a boltokat és az iskolákat. Modi kedden teljes karanténról beszélt, de egyelőre nincsenek arról szóló részletek, hogy milyen szolgáltatások vagy szállítások kapnak ez alól kivételt, de közölte, hogy a központi és az állami kormányok mindent megtesznek, hogy biztosítsák a létfontosságú árucikkek szállítását.

Nirmala Szitharaman pénzügyminiszter kedden közölte, hogy rövidesen átfogó gazdasági segélycsomagot jelentenek be. Indiában kedd délután 519 igazolt fertőzést 10 halálesetet tartottak nyilván a Johns Hopkins amerikai egyetemnek az egész világra kiterjedő nyilvántartása szerint. Szakértők szerint ez a szám jóval alatta van a tényleges adatoknak, mivel kevés tesztet végeztek el a világ második legnépesebb országában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére