Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismerkedjetek meg az igazi feminizmussal: "egy gyerek a legrosszabb, ami a környezettel történhet"

Pörge Béla

2019.03.05. 15:48

Verena Brunschweiger egy német feminista írónõ, akit kifejezetten bosszant, ha arról kérdezik, miért nincs gyereke.

Verena Brunschweiger már korábban is írt feminista könyveket, ám ezekben például a pornóval szeretett volna leszámolni, nem a gyermekvállalással. Újabban viszont már szintet lépett: szerinte a 21. században felháborító, hogy még mindig rosszallóan tekint a társadalom egy harmincas éveiben járó nőre azért, mert nincs gyermeke.

Brunschweiger ezért a gyermektelen szó helyett bevezette a gyerekektől szabad kifejezést, hogy ezzel is a gyermektelenség pozitív oldalát hirdesse. Németül még jobban átjön a különbség a két szó között: kinderlos helyett kinderfrei. Ez az új könyvének a címe is, amit ráadásul a gyermektelenség büszke vállalása melletti kiáltványnak szán – írja a Kronen Zeitung.

Szerinte a szingliség és a tudatos gyermektelenség egy lázadó életstílus a társadalmi elvárásokkal szemben.

A nők státusza még mindig nagyon szorosan kapcsolódik az anyaszerephez"

– bosszankodik az írónő.

Természetesen a könyvéből sem maradhat ki a balliberálisok kedvenc érve, melyet a múlt héten Gyurcsány Ferenc egyik házi újságírója is használt: a gyermektelen élet kisebb ökológiai lábnyomot hagy, tehát környezettudatosabb így élni.

A gyerek a legrosszabb, amit egy ember a környezettel tehet. Minden meg nem született gyerek 50 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást"

– fogalmazott.

Az egészen elképesztő gondolatmenet odáig még nem jutott el, hogy kövessünk el rituális öngyilkosságokat, hogy ezzel is kíméljük a Földet. Szemmel láthatóan egyre többen jutnak el arra a szintre, hogy azért nem vállalnak gyereket, mert így az unokáinknak a Földnek jobb lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére