Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét meghosszabbították Ukrajnában a hadiállapotot

888.hu, MTI

2023.02.07. 17:20

Nagy többséggel megszavazta az ukrán parlament kedden, hogy újabb 90 nappal meghosszabbítják az országban a hadiállapotot.

 

Ez már a hadiállapot ötödik megújítása volt. A május 20-ig hatályos intézkedéssel egyidejűleg az általános mozgósítás időtartamát is meghosszabbították. Így továbbra is tilos a külföldi utazás – csekély kivétellel – a katonaköteles, 18 és 60 év közötti férfiak számára.

Ezenfelül a kijevi parlament kedden kétharmados többséggel hivatalosan is kinevezte Ihor Klimenko volt országos rendőrfőnököt belügyminiszternek. A tárca előző vezetője, Denisz Monasztirszkij január közepén halt meg helikopterbalesetben. Azóta Klimenko volt a belügyminisztérium ügyvezető irányítója.

Megkapta hivatalos kinevezését az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) élére Vaszil Maljuk is, aki eddig – több mint hat hónapon át – a testület ideiglenes vezetőjeként töltötte be a tisztséget. Elődjét, Ivan Bakanovot, Volodimir Zelenszkij elnök fiatalkori barátját tavaly nyáron menesztették a biztonsági szervek körében végrehajtott elbocsátások keretében. Zelenszkij célul tűzte ki a biztonsági hatóságok átszervezését.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére