Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ítéletidő Amerikában: több tucatnyian vesztették életüket a téli hóviharokban

888.hu/MTI

2022.12.26. 11:10

Nem tűnik már annyira vészesnek a hazai őszies időjárás....

 

Az Egyesült Államokban 46-ra emelkedett az országon a hétvégén végigsöprő hóvihar áldozatainak száma, további négy ember pedig Kanadában halt meg egy Brit Columbia tartományban történt baleset következtében, ahol a jeges úton felborult egy autóbusz. A balesetnek 50 sérültje van.

Az Egyesült Államok és Kanada nagy részét komoly hideg, erős szél és havazás sújtotta a hétvégén. Az egyik leginkább érintett állam New York volt, ahol egyes térségekben egy nap alatt több mint egy méter hó hullott vasárnap. A jelentős mennyiségű hó mellett a viharos erejű szél is rendkívül megnehezítette a mentők és a tűzoltók munkát Buffalóban, ahol 18-an veszítették életüket.

A PJM Interconnection amerikai villamosenergia-hálózat üzemeltető arra kérte a keleti szövetségi állam lakosságát, hogy korlátozzák az áramhasználatot és csökkentsék a hőmérsékletet a lakásokban, hogy elkerüljék az elosztó infrastruktúra túlterhelését. Eközben a hőmérséklet sok keleti államban rekordközeli mélypontra süllyedt.

A rendkívüli téli időjárás a becslések szerint mintegy 55 millió amerikait érint az ország középső és keleti részein. A rossz időjárás miatt a hétvégén az Egyesült Államokban több mint 5 ezer repülőgépjáratot töröltek.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére