Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Japánban is észleltek több gyanús léggömböt

888.hu / MTI

2023.02.09. 21:00

Japán az amerikai hatóságok közreműködésével fogja megvizsgálni, hogy milyen jellegű – mindeddig azonosítatlan – repülő tárgyak jelentek meg a szigetország felett az utóbbi években – jelentette be a tokiói kormányszóvivő csütörtökön.

 

„Közösen fogjuk megvizsgálni a Japán felett 2020 júniusában, 2021 szeptemberében és 2022 januárjában észlelt repülő tárgyakat, és áttekintjük azt is, hogy esetleg ezek az esetek kapcsolatba hozhatók-e az Egyesült Államok légterében múlt héten felfedezett kínai léggömb ügyével.” – mondta el Macuno Hirokazu újságíróknak.

2020-ban Japán északi része felett vettek észre egy rejtélyes eredetű, léggömbre hasonlító tárgyat, amelyről több helyi lakos fényképet is készített, majd megosztott a közösségi médiában. A japán meteorológiai szolgálat akkor azt közölte, hogy az eszköz egy meteorológiai vizsgálatokat végző léggömbre hasonlít, de nem az övék. A tokiói kormány annak idején elvetette azt a felvetést, hogy a léggömbszerűség egy másik állam eszköze lehet, de a múlt héten az Egyesült Államok felett megsemmisített kínai léggömb ügye ismét felszínre hozta a kételyeket a japán esettel kapcsolatban.

 

A japán kormányszóvivő elmondta, hogy a japán hatóságok több ilyen „ismeretlen eredetű” léggömböt észleltek az utóbbi években, például 2022 januárjában is volt egy ilyen eset az ország délnyugati részén, Kjúsú szigettől nyugatra, a tenger felett.

Az Egyesült Államok légterében múlt héten jelent meg egy léggömb, amely az amerikai álláspont szerint kínai hírszerző légieszköz volt, míg a kínai kormány eltévedt meteorológiai eszközről beszél. Múlt szombaton semmisítette meg az amerikai haderő az Atlanti-óceán felett Dél-Karolina partjai közelében.

Az incidens miatt Antony Blinken amerikai külügyminiszter lemondta a múlt hét végére tervezett kínai útját, amelynek célja az amerikai-kínai feszültség csökkentése lett volna.

A miniszter közleménye szerint az eset olyan körülményeket teremtett, amelyek keresztülhúzták utazásának tervezett célját. A kínai külügyminisztérium a maga részéről ragaszkodott ahhoz az állásponthoz, amely szerint egy eltévedt léggömbről volt szó.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére