Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jobboldali összeesküvést vizionál Venezuela szoci elnöke

Horváth Tamás

2018.09.25. 07:28

Nicolás Maduro Chile, Mexikó és Kolumbia jobboldali kormányait vádolja az ellene elkövetett dróntámadás lebonyolításával.
CARACAS, 7:28

Nicolás Maduro Chile, Mexikó és Kolumbia jobboldali kormányait vádolja az ellene elkövetett dróntámadás lebonyolításával.

Nem áll túl jól Venezuela szocialista elnökének, Nicolás Madurónak a szénája. A népe gyakorlatilag éhezik az országot sújtó hiperinfláció miatt, milliók menekülnek a szomszédos államokba, hogy legalább a legalapvetőbb emberi szükségleteiket ki tudják elégíteni.

Az olajexportőr ország baloldali elnöke azonban próbálja elterelni a figyelmet a belső válságról, most éppen azzal állt elő, hogy az ellene elkövetett augusztus eleji dróntámadás megszervezésében és a cselekményt végrehajtók menekítésében három másik latin-amerikai állam is részt vett.

Maduro hétfőn este mutatott be egy videót egy fiatal venezuelai férfiról, aki a saját elmondása szerint egyike a merényletet elkövető terroristáknak.

A hatóságok által a támadás után elkapott fiatal arról beszél a felvételen, hogy azt az utasítást kapta, hogy a merénylet után először menjen a chilei, majd a mexikói, végül a kolumbiai nagykövetségre. A tervek szerint aztán innen átszökött volna Kolumbiába.

Az „elmés” terv már az első fázisban megbukott, ugyanis Chile caracasi külképviseletét zárva találta, így a venezuelai hatóságok könnyedén kézre kerítették.

A szépen hangzó történetet a nemzetközi jobboldal összeesküvéséről természetesen mindhárom érintett ország képviselői alaptalannak nevezték, és diplomáciai lépéseket fontolgatnak Venezuela ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére