Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

888.hu

2022.10.01. 18:00

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

 

Jens Stoltenberg, a NATO vezetője szerint az orosz lépés „a háború kezdete óta a legsúlyosabb eszkaláció”.

Moszkvai beszédében az orosz vezető azt állította, hogy az ukrajnai kelet-donyecki és luhanszki, valamint a déli Herszon és Zaporizzsja régiók polgárai arra szavaztak, hogy „népükkel, szülőföldjükkel” legyenek.

Putyin szerint az Egyesült Államok „precedenst” teremtett azzal, hogy a második világháború végén nukleáris fegyvereket vetett be Japán ellen, nyilvánvaló fenyegetésként.

Az orosz vezető a múlt héten azt mondta, hogy országa rendelkezik „különböző pusztító fegyverekkel”, és „minden rendelkezésünkre álló eszközt be fog vetni”, hozzátéve: „Nem blöffölök”.

A Kreml világossá tette, hogy az Oroszország által megszállt régiók elleni bármilyen támadást orosz föld elleni támadásnak tekintenének. Bár Putyin beszédében nem határozta meg egyértelműen a határokat.

 

Joe Biden elnök nem hagyhatta szó nélkül orosz kollégája „vakmerő szavait és fenyegetéseit”, hozzátéve: Putyin „nem fog megijeszteni minket”.

Ezután közvetlenül az orosz elnökhöz fordult, ujjával a kamerába mutatva.

 

Amerika teljes mértékben készen áll arra, hogy a szövetségeseinkkel együtt megvédjük a NATO minden egyes centiméterét.”

– mondta a nyugati biztonsági blokkra utalva.

 

Nem sokkal később Biden nemzetbiztonsági főtisztviselője azt mondta, hogy bár van esély arra, hogy Moszkva atomfegyverekhez folyamodik, nem úgy tűnik, hogy közvetlen fenyegetésről lenne szó.

Ukrajna nem sokkal Putyin beszéde után új, gyorsított eljárásban indított pályázatot a NATO-hoz való csatlakozásra.

 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint „a Putyin által meghirdetett illegális annexió nem változtat semmin”.

 

Az orosz megszállók által illegálisan elfoglalt valamennyi terület ukrán föld, és mindig is e szuverén nemzet része lesz.”

– mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére