Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jourová nem kapkod, hogy megmentse a magyar újságírókat FeGyőrtől

M. Kovács Róbert

2021.03.25. 15:00

Megkérdeztük (volna) Vera Jourovát, az EU alelnökét, mit szól hozzá, hogy magyar informátorának, Donáth Annának a pártelnöke újságírókat fenyeget, miközben az Európai Bizottság éppen a médiában dolgozók biztonságának megteremtéséről tart kétnapos párbeszédet. Választ nem kaptunk, a jelek szerint minket nem siratna úgy az alelnök asszony, mint a – csupán előjogait elvesztő – Klubrádiót.

 

Fekete-Győr András mint csintalan kiskamasz durrantott bele a nullás lisztbe, majd azóta is lapít. Miután azzal fenyegette meg a jobboldali újságírókat, hogy a baloldal hatalomra kerülése esetén eltiltaná szakmájuk gyakorlásától a „propagandistákat”, fogadást ajánlottam a pártelnöknek, hogy

ha már játszani akar a megélhetésemmel, legalább tegye kockára a saját karrierjét is.

Immáron 10 napja sunnyog, és képtelen válaszolni, helyette hazugságvizsgálós cirkuszi mutatványokkal szórakoztatja alfa-állapotba ledumált híveit. Ugyanakkor az is rendkívül feltűnő, hogy

a magyar sajtószabadságért és médiapluralizmusért rendszeresen aggódó Európai Bizottság FeGyőr szavai után valahogy elfelejtette felemelni a hangját.

Merthogy az Európai Bizottság az Európai Hírek Fórumának keretében éppen most hirdetett kétnapos párbeszédet az unióban az újságírók biztonságával kapcsolatban.

Éppen ezért megkérdeztük a bizottság alelnökét, az értékekért és átláthatóságért felelős biztost, Vera Jourovát:

– Különbséget tesz-e az Európai Unió újságíró és újságíró között, amikor védelemben kívánja részesíteni?
– Tisztában van-e azzal, hogy a saját bevallása szerint jogállamisági kérdésekben vele rendszeresen egyeztető Donáth Anna annak a magyar pártnak az EP-képviselője, amelynek elnöke, Fekete-Győr András nyíltan megfenyegette az általa propagandistának titulált jobboldali újságírókat, hogy hatalomra kerülésük esetén eltiltják őket foglalkozásuk gyakorlásától?
– Elítéli-e a magyar ellenzéki párt politikai alapú szegregációját?
– Uniós biztosként tervezi-e felemelni a szavát az ellen a jelenség ellen, hogy Magyarországon a baloldali ellenzék degradálja, kiközösíti és rendszeren gyalázkodva emlegeti azoknak a médiumoknak az újságíróit, riportereit, akik nem az ő ízlésük szerint publikálnak?

Bár az alelnök asszony sajtósai megkérdezték, milyen határidővel várunk választ, egyelőre néma csend. Csak nem most is Donáth Annával kell egyeztetni a válaszadás előtt, mint a jogállamisági viták idején tették rendszeresen?!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére