Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kanada 2025-ig évente félmillió bevándorlót fogadna be

888.hu

2022.11.02. 10:00

„Évente hozzávetőlegesen félmillió bevándorló befogadását tervezi Kanada 2025-ig a munkaerőhiány megoldása érdekében” – jelentette ki Sean Fraser, bevándorlási miniszter.

 

A Sean Fraser által bemutatott terv nagy hangsúlyt fektet több bevándorló befogadására illetve a szükséges munkaképességgel és tapasztalattal rendelkezők befogadására. A tervet az ellenzéki Konzervatív Párt is támogatta.

Fraser elmondta, a javaslat hatalmas gazdasági növekedést hozhat, valamint hozzátette,

ilyen mértékben még sosem foglalkoztak a gazdasági migrációval.

 

A terv értelmében 2023-ban 465 ezer, az országban tartósan letelepedő emberrel számolnak, mely 2025-ig félmillióra emelkedhet. A tavalyi évben hozzávetőlegesen 405 ezer bevándorlót fogadtak be Kanadában.

 

Egymillió munkavállaló hiányzott a kanadai gazdaságból már akkor is, amikor a munkaerőpiaci növekedés nagy részét külföldről érkező bevándorlók adták.”

– nyilatkozta a miniszter, majd hozzátette, „nem tudjuk maximalizálni a gazdasági lehetőségeinket, ha kizárjuk a külföldi munkavállalókat”.

A bevándorlási folyamatok jelentős nyomást gyakorolhatnak a lakhatási helyzetre, mely már jelenleg is szűkös. Erre reagálva Sean Fraser elmondta, az újonnan érkezők több lakás építését is lehetővé tennék, a szakemberhiány orvoslásával.

Tom Kmiec, az ellenzéki konzervatívok bevándorlási szakpolitikusa üdvözölte a tervet, de megkérdőjelezte, hogy a kormánynak sikerül-e teljesíteni saját céljait.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére