Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kanada visszaküldi Németországnak az Északi Áramlat 5 megmaradt turbináját

888.hu

2022.08.26. 14:00

Kanada engedélyezi az oroszországi Északi Áramlat-1 gázvezeték által használt öt turbina terv szerinti karbantartását – erősítette meg a héten a kanadai kormány.

 

Ottawa júliusban kivételt engedélyezett az orosz olaj- és gáziparral szembeni szankciók alól, lehetővé téve a gázvezeték első turbinájának Németországba való visszaküldését. A Gazprom orosz gázszolgáltató azonban megtagadta a turbina átvételét, technikai problémákra és hiányzó dokumentumokra hivatkozva.

 

A Gazprom elutasítása ellenére a kanadai külügyminiszter szerint az engedély a jelenlegi formájában lehetővé teszi az öt másik turbina terv szerinti karbantartását és Németországba való visszaküldését.

 

Pontosan ezt kérte tőlünk Németország„ – mondta Mélanie Joly külügyminiszter a CBC-nek szerdán.

 

Kanada nem akar semmiféle ürügyet adni Vlagyimir Putyin orosz elnöknek arra, hogy továbbra is fegyverként használja az Európába irányuló energiaáramlását”

 

– fogalmazott.

Olaf Scholz német kancellár a héten Kanadában járt; Berlin a téli gázhiánytól való félelem miatt kérte a turbinák visszaszolgáltatását,

 

de a döntés erős kritikát váltott ki az ukrán tisztviselők részéről.

 

A Gazprom azt tervezi, hogy augusztus 31-től háromnapos karbantartási időszakra leállítja az Északi Áramlat-1 áramlását az oroszországi Portovaja kompresszorállomáson. A vállalat azonban csütörtökön közölte, hogy az állomáson szükséges berendezések egyike sem tartózkodik jelenleg Kanadában.

A Portovaja kompresszorállomás egyik turbinája sem áll javítás alatt Kanadában„ – áll a Gazprom Telegram-csatornáján közzétett közleményben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére