Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kelet-Németországban az AfD a legnépszerûbb párt

Pörge Béla

2018.09.16. 10:48

Nyugaton viszont egészen mások a preferenciák, így a teljes országra vetítve sem olyan fényes az AfD helyzete, mint keleten.

A Bild am Sonntag című lap minden vasárnap közölte az Emnid kutatóintézet aktuális eredményeit, ez az úgynevezett Sonntagstrend. Az e heti számok ismét szolgálnak némi érdekességgel.

Ha csak a keleti tartományokat nézzük, azaz az egykori Kelet-Németországot, akkor az AfD a legnépszerűbb párt 25 százalékos eredményével. Ez éppen egy százalékponttal több, mint a CDU támogatottsága, a nagyobbik kormánypártra a keletiek 24 százaléka szavazna – derül ki a Focus által is ismertetett adatokból.

Keleten a harmadik erő a Die Linke, az SPD csak negyedik. Az AfD keleten az elmúlt egy hétben is erősödött.

Egész Németországot vizsgálva már más eredményekre jutunk. A bevándorlásellenes AfD veszített népszerűségéből, a harmadik erő pedig már a Grünen (Zöldek). Ha csak minimálisan is ugyan, de erősödött a CDU/CSU és az SPD is, bár talán találóbb azt mondani, hogy a nagykoalíció népszerűsége nem csökkent tovább, ez is egy fontos megállapítás.

Németországban ezen a héten is Chemnitz és annak következményei jelentették a legfőbb témát. Úgy tűnik, hogy az események hatására helyben továbbra is erősödik az AfD, mely párt egyedüliként nem a bevándorlás ellen tüntetőket démonizálja. Nyugatabbra viszont, ahol csak tévében követték a történéseket, már nem bíznak az AfD-ben annyian.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére