Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

888.hu

2020.02.25. 18:34

London muszlim polgármestere inkább a környezetvédelemre költ a rendőrség helyett.

Az Egyesült Államokból indult el az a törvénycsomag javaslat, amelyet Green New Dealnek (Zöld Új Egyezmény) neveztek el és minden magára valamit adó balliberális vezető alkotott magának egy saját verziót. Természetesen London muszlim polgármestere, Sadiq Khan sem akart kimaradni a buliból.

Khan most azt találta ki, hogy 50 millió fontot (20,2 milliárd forint) kíván fordítani a maga kis környezetvédelmi tervére, azonban ezzel kiverte a biztosítékot a londoni közgyűlés egyik tagjánál.

David Kurten – aki függetlenként kíván indulni az idei londoni főpolgármesteri választáson – azt nehezményezte, hogy jelen pillanatban a fővárosban a legnagyobb gondot a bűnözés jelenti és ezt a pénzt a rendőrségre is el lehetne költeni.

A költségvetése valóban tartalmaz olyan pontokat, melyek szerint valamivel több pénz jut a rendőrségnek, de azt mondta, hogy 50 millió fontot akar költeni egy olyan programra, amely kivédi a nem létező klímavészhelyzetet – fogalmazott a politikus, hozzátéve: szerinte rossz helyre teszik a pénzt.

Elmondása szerint ebből az összegből 800 új rendőrt lehetne szolgálatba állítani. Kurten továbbá felszólította a polgármestert, hogy magyarázza meg a döntését, hogy miért költ 50 millió fontot egy olyan programra, amelynek részletei nem is világosak.

Khan válaszában azt mondta, hogy a londoni közgyűlésben „klímaváltozás-tagadók” ülnek és szerinte 50 millió font nem oldaná meg a rendőrség helyzetét.

A polgármester továbbá azzal védekezett, hogy amióta ő vezeti Londont a megengedett maximumra emelték a helyi adók mértékét és a befolyt összegből a rendőrök is részesültek.

David Kurten felvetése egyébként jogos, hiszen Londonban az elmúlt években rendkívül nőtt a bűnözés.

A statisztikák szerint 2019-ben ezer főre 95,9 bűncselekmény jutott. Összehasonlításképpen 2015-ben ez a szám 82,32 volt. Az adatok szerint 2018/19-ben 862 ezer bűncselekményt regisztráltak, míg 2013/14-ben ez a szám 161 ezer volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére