Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keresztény életpártiakat akartak felgyújtani szélsõbaloldali radikálisok

Forisek Ádám

2018.01.24. 07:18

Párizsban a napokban tartották meg a Menet az életért nevû felvonulást, ám ez nem mindenkinek tetszett: az eseményre igyekvõ életpárti csoport egy buszát ötven szélsõbaloldali vandál támadta meg.
RENNES, 07:18

Párizsban a napokban tartották meg a Menet az életért nevű felvonulást, ám ez nem mindenkinek tetszett: az eseményre igyekvő életpárti csoport egy buszát ötven szélsőbaloldali vandál támadta meg.

A támadásra vasárnap reggel 7:45 körül került sor az ország északnyugati részén fekvő Rennes városa környékén. Egy katolikus csoport egy bérelt buszban igyekezett a párizsi Élet Menetére, amikor a szélsőbaloldali radikálisok egy csoportja megtámadta őket – írja a francia sajtó.

A buszra vártunk, majd mikor megjött, felszálltunk rá. Aztán hirtelen mintegy ötvenen körbeállták a járművet. Nyilvánvalóan előre tudták, hogy onnan fogunk indulni”

– írja az egyik életpárti.

A szélsőbaloldaliak egy emberi falat alkottak a busz körül, majd a szemtanúk beszámolója szerint az egyikük egy lángra kapott füstbombát dobott a járműbe. A bomba betörte az ablakot, több utas ruhája is megégett, volt, aki fulladozni kezdett a szűk, füsttel megtelt légtérben.

Körülbelül 15 másodpercen belül el tudták távolítani az életpárti utasok a bombát a buszból, fél órán belül pedig kiérkezett a rendőrség – meghökkentő módon azonban fél tizenegyig, azaz mintegy három órán keresztül tartott a rémes történet. A rendőrség ugyanis megpróbálta lebeszélni az erőszakos szélsőbaloldaliakat a támadásról.

Miután a radikálisok végül békén hagyták a buszt, az utasok rendben megérkeztek a párizsi menetre, amelyen mintegy negyvenezren vettek részt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére