Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két hónapja maradt az ISIS-nek Rakkában

Bokor Gábor

2017.08.29. 13:58

Az egyik legmagasabb rangú katonai vezetõ szerint akár hatvan nap alatt ki lehet szorítani a terrorállamot a fõvárosából, Rakkából.
RAKKA, 13:58

Az egyik legmagasabb rangú katonai vezető szerint akár hatvan nap alatt ki lehet szorítani a terrorállamot a fővárosából, Rakkából.

Nowruz Ahmed, a kurd csapatok vezetője szerint, ha minden jól alakul, akkor körülbelül két hónap kell ahhoz, hogy kiűzzék az Iszlám Államot a fővárosából, Rakkából. A hadvezér szerint a de facto állam fővárosának elfoglalása nem lesz olyan hosszadalmas, mint Moszul visszaszerzése, mely több mint fél évbe telt.

Az Iszlám Állam az elmúlt másfél évben a korábban megszerzett területeinek már több mint háromnegyedét elvesztette, a legnagyobb csapás akkor érte a terrorállamot, mikor az iraki haderő idén júliusban kiűzte a kétmilliós Moszulból a terroristákat.

A szíriai Rakkát az iszlamisták 2014-ben kiáltották ki fővárosuknak, és a város elfoglalása után egyből bevezették a szigorú iszlám jogot, a saríát. A városba bejutott a Vice News is; portál egy hosszú videóban mutatta be, milyen a kalifátusban élni. A riportot itt tudjátok megnézni:

A város stratégiailag kulcsfontosságú helyen – a legforgalmasabb közutak és az Eufrátesz folyó mentén – fekszik, ezért is küzdenek érte olyan nagy erővel a szír kormányerők seregei, a kurdok és az egyre jobban visszaszorulóban lévő lázadók.

Nem lehet pontosan megmondani, meddig tart majd a hadjárat, de ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy két hónap alatt be tudjuk venni a várost"

– mondta Nowruz Ahmed, aki nem számít hosszú hónapokig tartó hadjáratra.

Az összevont erők fegyveresei már elkezdték megtisztítani a külvárosi területeket a milicistáktól, azonban a többségük a belvárosban tömörült össze, ahonnan sokkal lassabban lehet őket kiűzni. A parancsnok szerint több mint ezer ISIS-harcos lehet még a városban.

Mi lesz a macskákkal?

Miután alábbhagyott a külföldi harcosok beáramlása, a terrorállam macskákkal próbálta meg magát népszerűsíteni. A terroristák tömeges macskaszaporításba kezdtek, és jelenleg nem tudni, hogy a nagyvárosban lévő, propagandacélokra használt állatok sorsa mi lesz. Bízzunk benne, hogy jobban járnak, mint a korábbi gazdáik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére