Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kétezer templomot számoltak fel öt év alatt Németországban

Bertha László

2018.04.01. 12:30

A történelmi templomok lerombolása komoly üzenetet hordoz Németországban - nyilatkozta az M1-nek egy baden-württembergi bencés szerzetes.
STUTTGART, 12:30

A történelmi templomok lerombolása komoly üzenetet hordoz Németországban – nyilatkozta az M1-nek egy baden-württembergi bencés szerzetes.

Mintegy kétezer templomot számoltak fel az utóbbi öt évben Németországban, miközben az iszlám rohamosan terjeszkedik. Erre jó példa Szaúd-Arábia felajánlása is, amely 200 új mecsetet építene az országban, segítve a tömeges bevándorlással érkezetteket a vallásuk gyakorlásában. Új mecsetet húznak fel többek között a Baden-Württemberg tartománybeli Karlsruhéban és Echterdingenben, illetve Türingiában, Erfurt környékén is.

Az M1-nek nyilatkozó Augustinus bencés szerzetes úgy véli, hogy a mecset is egy szimbólum, jelképezi ugyanis, hogy ezek az emberek megérkeztek és gyakorolni akarják a saját vallásukat.

A német szerzetes szerint a muszlimok is észre fogják venni, hogy a keresztények közül milyen kevesen járnak templomba:

Ez egy muszlim számára azt jelenti, hogy az övé az igazi vallás, mert a kereszténységnek már nincsenek hívei, teljesen kiüresedett.”

Augustinus barát úgy látja, hogy nagyon sokat kellene tennünk azért, hogy ezt megakadályozzuk.

Európa népeinek legalább érezniük kellene, hogy ez az út a semmibe vezet. Ha a templomaink elpusztulnak, velük együtt sokkal több minden pusztul el, mint egy vallás”

– mutatott rá.

A szerzetes arról is beszélt, hogy közösségük néhány éve feloszlott, mert nem volt utánpótlás. Az egykori bencés kolostor ma üresen áll. Mint elmondta: a folyamat azóta felgyorsult, az utóbbi 25 évben csaknem a felére csökkent a vallásukat gyakorló keresztények száma.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére