Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kidobták Kanye Westet a Skechers irodaházából

888.hu

2022.10.27. 10:00

Jogvédő csoportok a White Lives Matter szlogent rasszista, a fehér felsőbbrendűséget hirdető jelmondatnak minősítették.

 

A Skechers sportcipő gyártó egy szerdai közleményében írta meg, hogy el kellett távolítaniuk a Los Angeles-i épületükből Kanye Westet – írta meg a CNN Business. A zenészt szinte már egyetlen vállalat sem látja szívesen rasszistának minősített megnyilvánulásai után.

A cég azt írja, hogy

 

West bejelentés és meghívás nélkül jelent meg az irodaházban, ahol videókat is elkezdett rögzíteni, amihez nem volt engedélye.

 

A Skechers azt írja, hogy a cég vezetői röviden elbeszélgettek a zenésszel, akit ez után kikísértek az épületből.

 

A Skechers nem fontolgatja és nem is áll szándékában, hogy együttműködjön Kanye Westtel. Elítéljük a legutóbbi megosztó megjegyzéseit és nem tűrjük az antiszemitizmust vagy a gyűlöletbeszéd bármilyen megnyilvánulását.”

– közölte a vállalat.

West látogatására az után került sor, hogy egy nappal korábban az Adidas azonnali hatállyal felmondta a szerződést és megszakított minden együttműködés a zenésszel. Október elején a sportszergyártó közölte, hogy felülvizsgálja a partnerségét Westtel, miután a zenész White Lives Matter feliratú pólóban jelent meg egy rendezvényen.

 

Az Anti-Defamation League, egy amerikai polgári jogvédő csoport ezt a kifejezést gyűlöletbeszédnek minősítette.

 

Az ADL álláspontja szerint a White Lives Matter szlogen a fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportok körében, például a Ku Klux Klán esetében egy bevett jelmondat.

Még a White Lives Matter botránya előtt West egy podcastban arról beszélt, hogy esélytelen, hogy az Adidas felbontsa vele a szerződését. A zenész akkor azt állította, hogy még akkor sem válnának meg tőle, ha antiszemita szlogeneket hangoztatna.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére