Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kifejlesztettek a lengyelek egy alkoholszondához hasonló koronavírustesztet

888 - MTI

2021.02.12. 06:20

A terméket Andrzej Duda lengyel elnök jelenlétében mutatták be, csütörtöki kelet-lengyelországi látogatása során.

 

Napokon belül megkezdik az új koronavírusteszt klinikai vizsgálatát, ezután remélhetőleg hamar megindulhat a tömeggyártása”

– mondta el Andrzej Duda a tesztet kifejlesztő, a délkelet-lengyelországi Zaczernie településen működő cég székhelyén rendezett bemutatón.

Az elnök a rendőrség által használt alkoholszondához hasonlította a ráfújáson alapuló, tíz másodpercen belül eredményt mutató készüléket, és reményét fejezte ki, hogy a termék „világszerte megkönnyíti az emberek életét” a járvány idején.

A helyi cég igazgatója elmondta:

a teszt használatához nem szükséges külön felkészítés, ha engedélyezik, tömegesen alkalmazható lesz többek között az üzemekben, repülőtereken vagy határátkelőhelyeken.

Lengyelországban a stabilnak minősített járványhelyzetnek köszönhetően péntektől egészségügyi óvintézkedések betartása mellett újból kinyithatnak a szállodák, színházak, mozik, koncerttermek, valamint a szabadtéri sportlétesítmények, köztük a sípályák és fedett sportuszodák is.

Csütörtökön az egészségügyi tárca a közel 38 millió lakosú országban 7008 új fertőzöttről számolt be, ami 48-cal több, mint az előző napon volt. Kifejezetten a Covid-19 miatt egy nap alatt 95-en, a Covid-19 és más betegségek együttes megléte miatt pedig 361-en hunytak el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére