Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kim Dzsongun húga is ott lesz a pjongcsangi téli olimpián

Nagy Gábor

2018.02.07. 09:45

Szerdán kiderült: az észak-koreai diktátor húga is ott lesz abban a politikai delegációban, amit Phenjan küld a téli játékok megnyitójára. A küldöttség állítólag három napig lesz jelen a téli olimpián.
SZÖUL, 09:45

Szerdán kiderült: az észak-koreai diktátor húga is ott lesz abban a politikai delegációban, amit Phenjan küld a téli játékok megnyitójára. A küldöttség állítólag három napig lesz jelen a téli olimpián.

Kim Dzsongun testvére, Kim Jodzsong (sokak szerint a jobbkeze) is ott lesz a pjongcsangi téli olimpián – írja az AP.

Kettejük között nagyon jó a kapcsolat, ezt az információt erősítheti meg az, hogy 2010 óta több bizalmi állást is kapott az ország vezetőjétől.

Kim Jodzsong 2012-től a Nemzetvédelmi Bizottság tagja, illetve ő szervezte testvérének az utazásait is. Később a központi bizottság magas rangú tisztviselőjeként jelent meg a sajtóban. 2017-től pedig a Koreai Munkapárt politikai bizottságának tagjává választották. Nem véletlenül.

Kim Jodzsongról nem lehet sokat tudni. Többek között arról sincs információ, hogy hány éves. Igaz, ezt a testvéréről, Kim Dzsongunról sem lehet tudni.

Arról azonban továbbra sincs információ, hogy Kim Jongnam – aki nem keverendő össze Kim Dzsongnammal, aki Kim Dzsongil legidősebb fia volt, és őt ölték meg Kuala Lumpurban tavaly februárban –, Észak-Korea államfője ott lesz-e a delegációban. Ha a 90 éves politikus részt venne a téli olimpiai játékok megnyitóján, az hatalmas jelentőséggel bírna, hiszen Kim Jongnam lenne legmagasabb rangú észak-koreai politikus, aki valaha is felkereste Dél-Koreát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére