Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kína „csapásmérő hadgyakorlatokat” tartott Tajvan térségében

888.hu

2022.12.25. 17:30

Kína tengeri, illetve légi „csapásmérő hadgyakorlatokat” tartott Tajvan térségében vasárnap válaszul az Egyesült Államok és az önálló kormányzattal rendelkező sziget provokációjára – közölte vasárnap a kínai hadsereg.

 

Mindez határozott válasz az Egyesült Államok és Tajvan elharapódzó összejátszására és provokációjára.”

– áll a közleményben, amely nem említett erre vonatkozóan részleteket.

 

A műveleti területen működő erők minden szükséges lépést megtesznek, hogy határozottan megvédjék a nemzeti szuverenitást és a területi egységet.”

– tette hozzá.

Tajpej szerint az újabb hadgyakorlatok mutatják, hogy a pekingi vezetés a regionális biztonság megsemmisítésén és a tajvani lakosság megfélemlítésén fáradozik.

A tajvani védelmi minisztérium szerint Kína cselekményeivel „újfent rávilágított azon mentalitására, hogy a vitákat erővel, valamint a regionális béke- és stabilitás lerombolásával próbálja megoldani”. A tajvani-amerikai együttműködés hozzájárul az indiai-csendes-óceáni térség szabadságához, békéjéhez és stabilitásához, Tajpej pedig önvédelmi szükségleteinek és az ellenséges fenyegetésnek megfelelően fogja erősíteni katonai képességeit.

A mostani kínai hadgyakorlat egybeesik azzal, hogy a novemberi tajvani helyhatósági választások során megválasztott polgármesterek és megyei vezetők hivatalba léptek. A voksoláson a kormányzó Demokratikus Haladás Pártja (DPP) súlyos vereséget szenvedett.

Kína nagyszabású hadgyakorlattal válaszolt arra is, hogy Nancy Pelosi, a washingtoni képviselőház akkori elnöke augusztusban heves kínai tiltakozás ellenére látogatást tett a szigeten, amelyet a pekingi vezetés saját területének tart.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére