Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kína orosz gázt értékesít Európának csillagászati összegekért

888.hu

2022.08.31. 17:40

Kétszer, háromszor annyiért adja el, mint amennyiért Oroszországtól vennék.

 

Júliusban az SCMP arról számolt be, hogy a kínai vámadatok szerint az év első hat hónapjában Kína összesen 2,35 millió tonna cseppfolyósított földgázt (LNG) vásárolt 2,16 milliárd dollár értékben.

Az import mennyisége 28,7%-kal nőtt az előző évhez képest, az értéke pedig 182%-kal ugrott meg. Ez azt jelenti, hogy Oroszország megelőzte Indonéziát és az Egyesült Államokat, így

Kína negyedik legnagyobb LNG-szállítója lett.

 

Ez persze nem összekeverendő a vezetékes gázzal, ahol az orosz Gazprom nemrég jelentette be, hogy a Power of Siberia vezetéken keresztül Kínába irányuló napi szállítása új történelmi csúcsot ért el.

2022 első félévében 63,4%-kal nőtt a Kínába irányuló orosz vezetékes gázszállítás.

 

Kína csendben továbbértékesítette az orosz cseppfolyósított földgázt Európának, ráadásul komoly felárat számolt fel a folyamatért.

Ahogy az FT nemrégiben beszámolt róla: „Európa gázhiánytól való félelmei a tél beállta előtt egy váratlan fehér lovagnak köszönhetően talán elkerülhető: Kínának.”

 

Ahelyett, hogy Oroszországtól függene Európa, a változatosság kedvéért most Pekingtől függ az energia tekintetében – ami egyébként még mindig orosz gáz, csak Kínából importálva –, s ez nevetségessé teszi az USA azon geopolitikai ambícióit, hogy saját energiaexportjával védje a liberális nemzetközi rendet.

Ami még rosszabb, hogy Európa kétszer, háromszor vagy még többért vásárolja a gázt, csak hogy virtuálisan jelezze a világnak, hogy nem finanszírozza Putyin rendszerét, miközben a valóságban mind Hszinek, mind Putyinnak, aki az általános piaci szűkösségnek köszönhetően prémium árat szed be, többet fizet.

Végeredményben Európa csak annyit tett, hogy az egyik energiagazdát (ahogy Trump 2018-ban figyelmeztetett) lecserélte egy másikra.

 

Oroszország és Kína eközben röhög Brüsszel ostobaságán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére